La CUP, molesta amb JxCat i ERC per la "política amb advocats xiuxiuejant"

Lamenten manca de transparència i afirmen que ells mantenen l'aposta per investir Carles Puigdemont

RedaccióActualitzat

La CUP carrega contra Junts per Catalunya i Esquerra per la manera com encaren les negociacions per a la investidura. Lamenten una manca de transparència, afirmen que ells mantenen l'aposta per investir Carles Puigdemont com a president i demanen que les dues formacions arribin a un acord.

La portaveu del secretariat nacional, Núria Gibert, des d'Alcover, on la formació ha celebrat el consell polític, ha demanat menys "advocats xiuxiuejant":

 

"Ens preocupa i ens inquieta que es faci política amb advocats xiuxiuejant a les orelles. Amb consell més d'estratègia jurídica que de política. Ens sembla que no està a l'alçada del moviment i ens sembla que el que fa falta és transparència."

 

 

Gibert diu que a la CUP la preocupa el "to i vocabulari que estan adoptant" JxCat i ERC, "amb més consells d'estratègia jurídica que de política":

 

"Tenen a la mà un canvi de perspectiva amb una política més clara, que no ens passi com ara, que hem hagut de gestionar massa frustracions i opacitats."

 

Primera trobada del nou secretariat

La CUP acaba de renovar el secretariat nacional, en què finalment conviuran els dos principals corrents de la formació. Una renovació que s'ha tancat poques hores abans del consell polític d'aquest dissabte, convocat per valorar l'estat de les negociacions per a la investidura.

La llista Som llavor, construïm la Unitat Popular, amb membres d'Endavant, ha sumat el 56% dels vots al secretariat, al davant de Des de baix fem créixer la Unitat Popular, amb membres de Poble Lliure, que ha obtingut un 41%. Tot i això, les dues candidatures seran presents al nou secretariat amb 15 membres.

 

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàArticle 155CUP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut