Barcelona

La CUP manté l'esmena a la totalitat, però es mostra optimista per "trobar la fórmula" per pactar els pressupostos

Si no hi ha acord pels pressupostos, s'obriran nous escenaris: prorrogar els comptes, buscar altres socis de govern, o noves eleccions

RedaccióActualitzat

La CUP manté la seva posició, no retira l'esmena a la totalitat però diu que està disposada a negociar. Missatge d'optimisme del diputat Benet Salellas, que no ha volgut valorar les paraules del president Puigdemont que, sense citar la formació anticapitalista, va parlar de destructors.

"Hem de trobar la fórmula perquè aquest pressuposts serveixi per avançar en la construcció de la república i a més crec que ho aconseguirem."

Salellas insisteix que "els pressupostos han de construir país, han de construir independència". I critica que fins ara el que han tingut "entre les mans no va en aquesta direcció i nosaltres mantindrem l'esmena a la totalitat". A més, avisa que no es pot utilitzarl procés de forma partidista:

"Si el que fem és apropiar-nos del procés des d'un partit o des d'una visió ideològica, estarem perduts."

La CUP reconeix divisió interna sobre si s'ha de convocar un nou consell polític per canviar de decisió i redreçar la situació.

I dins de JxSí, to més conciliador d'Esquerra i veus més crítiques amb la CUP de CDC. Miquel Calçada, cap de llista de Convergència Democràtica al Senat en les pròximes eleccions, acusa la CUP d'haver-se saltat el pacte amb Junts pel Sí.

Fins dimecres seran dies intensos de negociacions i gestos com la reunió a Palau del president amb les entitats sobinaristes. 

Si arriba l'acord, els pressupostos començaran el tràmit parlamentari, però si es tomben, s'obriran nous escenaris: prorrogar els comptes, buscar altres socis de govern, o noves eleccions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut