La diputada Eulàlia Reguant i el membre del secretariat nacional Xevi Generó, aquest dimarts al Parlament
La diputada Eulàlia Reguant i el membre del secretariat nacional Xevi Generó, aquest dimarts al Parlament
Barcelona

La CUP insta el govern a presentar uns nous pressupostos si vol que retirin l'esmena a la totalitat

Els anticapitalistes presenten al Parlament l'esmena a la totalitat als comptes aprovats per l'executiu de Junts pel Sí

Actualitzat

La CUP ha aconsellat al govern de la Generalitat que presenti uns nous pressupostos "que incorporin les propostes, demandes i visions de la CUP" si vol que retirin la seva esmena a la totalitat. La formació anticapitalista ha registrat aquest dimarts aquesta esmena i la diputada Eulàlia Reguant ha assenyalat que, sense una nova proposta, la CUP no tancarà cap acord amb l'executiu.

"Els diem a Junts pel Sí i al govern que deixin de mirar el dit i mirin la lluna. Que es deixi de discutir sobre si hi haurà esmena a la totalitat o no. És un fet, ho vam aprovar i es presenta"

La CUP remarca que troba a faltar en l'actual projecte de llei la desobediència al topall de dèficit imposat pel Ministeri d'Hisenda, reformes impositives i fiscals "més ambicioses" o fer que sigui un "pressupost d'inflexió" en el marc del procés sobiranista.

"El que estem fent és molt seriós i aquí ningú vol posar cap entrebanc. Aquests pressupostos són els que han de reflectir la declaració del 9-N i també que estem construint una república per a tots els catalans i, per tant, les classes populars ho notaran"

En una roda de premsa al Parlament, el membre del secretariat nacional de la CUP Xevi Generó ha respost les paraules de la consellera de la Presidència, Neus Munté, després del consell de govern i ha assenyalat que el que deixa "tocat" el procés sobiranista és que Junts pel Sí no "desplegui" la declaració del 9 de novembre.            

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut