Barcelona

La CUP i Esquerra Republicana rebutgen l'oferta de Colau per formar govern

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va oferir a les tres altres forces d'esquerres de l'Ajuntament de Barcelona –PSC, ERC i CUP– entrar al govern municipal i garantir així l'estabilitat

RedaccióActualitzat

La CUP no entrarà al govern d'Ada Colau a Barcelona. La formació independentista es desmarca d'aquesta manera de la proposta de Colau d'obrir negociacions amb els altres grups d'esquerres del consistori per intentar formar un govern estable a la ciutat.

La cap de la llista de la CUP a l'Ajuntament, María José Lecha, ha explicat que prefereixen donar suport des de fora a totes aquelles polítiques que signifiquin un trencament amb el passat.

En aquest sentit, Lecha ha indicat que tampoc veurien de bon ull que Esquerra o el PSC entressin al govern perquè, segons ella, representen la vella política.

Mentrestant, Ada Colau ha començat aquest divendres la ronda de contactes amb Esquerra i dilluns es veurà amb la CUP. La possible trobada amb el PSC no té data. Les probabilitats de tancar un acord són escasses, sobretot després que aquest dijous Esquerra descartés entrar en un govern on també hi hagi el PSC.

Aquest dijous, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va oferir a les tres altres forces d'esquerres de l'Ajuntament de Barcelona –PSC, ERC i CUP– entrar al govern municipal i garantir així l'estabilitat per impulsar els plans de ciutat i executar el pressupost.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut