Carles Riera i Bel Olid
Carles Riera i Bel Olid
Barcelona

La CUP fitxa l'escriptora Bel Olid per a una llista que encapçalarà Carles Riera

RedaccióActualitzat

La CUP fet pública la proposta de llistes del Secretariat Nacional, que ara hauran de ratificar les bases via telemàtica. Tal com s'havia avançat, l'encapçalarà Carles Riera, i l'escriptora Bel Olid s'hi incorpora com a independent.

Riera encapçala la llista per Barcelona

Carles Riera, sociòleg que milita a Endavant-Osan -una de les dues principals organitzacions integrades dins de la CUP-, ja era diputat en aquesta passada legislatura, però pot tornar a ser candidat perquè només ha estat un any al Parlament i no l'afecta la norma interna de no poder repetir mandat. El seu nom ha generat consens intern.

Com a número dos d'aquesta mateixa llista hi ha Maria Sirvent, regidora a Terrassa; el número tres serà Vidal Aragonès, regidor a Cornellà de Llobregat; el lloc número quatre serà per a Maria Ballester, regidora a Arenys de Munt, i el cinquè l'ocuparà l'excap de premsa de la CUP Jordi Salvia.

Com a número sis per Barcelona hi anirà l'escriptora Bel Olid, com a independent. Olid és presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

El lloc número set queda reservat per a l'alcalde de Monistrol de Calders, Ramon Vancells, i el número vuit serà per a la regidora a l'Ajuntament de Barcelona Maria Rovira. Arnau Comas serà el número nou, i la portaveu del Secretariat Nacional, Núria Gibert, figurarà en desè lloc.

Boya també repeteix

 

La també fins ara diputada Mireia Boya encapçalarà la llista per Lleida, seguida de Pau Juvillà; Xavier Milian serà el número 1 de la de Tarragona. El número 2 serà Josep Mañé, i finalment, a la llista de Girona hi haurà Natàlia Sánchez i Daniel Cornellà.

Una llista sense aliances

La CUP no ha lligat, finalment, aliances amb altres formacions d'esquerra, com la que encapçala l'exlíder de Podem Albano Dante Fachin, o la de la monja benedictina Teresa Forcades. El motiu, assegura, és la falta de temps:

"Volem constatar que els terminis tan ajustats que hem hagut d'afrontar han fet impossible un acord amb altres formacions de l'esquerra transformadora, amb les quals existeix la voluntat de treballar junts per assolir futures col·laboracions i confluències."

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
Anar al contingut