La CUP va protestar per la suspensió del ple d'investidura entrant a l'hemicicle
Barcelona

La CUP fa públic el document que treballava amb JxCat i ERC per a la investidura

S'hi recollien diverses mesures per a la "materialització institucional i social de la República i el procés constituent"

RedaccióActualitzat

La CUP ha donat a conèixer aquest divendres el document que treballava amb JxCat i ERC per a la investidura de Puigdemont. Un document que no es va arribar a signar i que va quedar congelat per la suspensió del ple per part del president del Parlament.

Si aquest dijous la CUP pressionava per reprendre la negociació a tres bandes i alertava que si no podria acabar retirant el seu suport a la investidura, aquest divendres la formació ha donat a conèixer els 14 punts amb què negociaven per a la "materialització institucional i social de la República i el procés constituent".

Què hi manifestava cada partit

Es tracta d'un document de quatre pàgines en què la CUP deixava constància que no es tractava d'un acord general de govern ni d'estabilitat parlamentària per al futur executiu. La formació hi deia que donava el seu suport a canvi d'una legislatura basada en els punts acordats.

JxCat hi assegurava que amb el document s'acordava anticipar una "forma de dialogar i treballar per fer possible els reptes republicans".

Pel que fa a ERC, hi consta un "a l'espera de la darrera aportació".

Els detalls del document

El text amb el qual treballaven JxCat, ERC i la CUP recollia promoure l'inici del procés constituent, que hauria de ser "participatiu i vinculant", i que hauria de culminar amb la redacció de la constitució de la República, que s'hauria de ratificar amb un referèndum.

En aquest procés contemplaven apostar per l'impuls d'una Assemblea Constituent Provisional amb els diputats del Parlament i una representació del món municipal. Es promourien diferents debats constituents locals, i les seves propostes se sotmetrien a consulta popular amb un "multireferèndum". Els resultats serien un "mandat vinculant" per al Parlament sorgit d'unes eleccions constituents.

 

 

 

Un altre dels punts destacats del document era el retorn d'Aigües Ter-Llobregat a mans públiques. També hi consta la no renovació dels concerts per a les escoles i instituts que segreguen per sexe, tal com ja va avançar fa uns dies la CUP, així com evitar cap nou concert per a aquests centres.

S'apostava, a més, per internacionalitzar la República i recuperar alguns impostos aturats pel govern espanyol, com els del canvi climàtic, així com mesures contra la corrupció i plans a favor de la igualtat.

ARXIVAT A:
JxCatCUPERCInvestiduraProcés catalàIndependènciaReferèndum 1-OArticle 155
Anar al contingut