Barcelona

La CUP estén la mà a refer l'entesa i Puigdemont li respon: "Els millors ponts són aquells que no es dinamiten"

Ciutadans, PSC i el PP acusen el president de plantejar una qüestió de confiança per guanyar temps i no per replantejar-se el full de ruta cap a la independència

RedaccióActualitzat

L'endemà que es tombessin els pressupostos i que es donés per trencat l'acord d'estabilitat entre Junts Pel Sí i la CUP, la qüestió de confiança anunciada pel president Carles Puigdemont ha centrat la sessió de control al govern al Parlament. La CUP, en un acte de constricció i amb un to molt més conciliador del dels últims dies, ha estès la mà per refer els ponts de diàleg entre la CUP i JxSí després del fracàs en la tramitació dels comptes. També mà estesa a la qüestió de confiança i per redefinir un full de ruta compartit.

"Reiterem tota la confiança a poder establir conjuntament les bases de la nova república. Unes bases que han de ser fermes i evidentment socials. Refem els ponts, si s'han trencat, i fem-ho des d'avui mateix."

La diputada de la CUP Mireia Boya ha demanat al president que inclogui en el full de ruta sobiranista la celebració d'un referèndum unilateral d'independència a Catalunya i ha dit que, si així ho fa, el seu partit l'avalarà en la qüestió de confiança. La CUP considera que el govern ha d'impulsar la DUI, convençuda que l'Estat mai no oferirà un referèndum. En aquest sentit, ha assegurat: "Més val fer el que es necessita que no esperar el que no vindrà."

El president Carles Puigdemont els ha respost amb contundència i ha dit que els millors ponts per refer són els que "no es dinamiten".

"Vostè fa referència als ponts trencats que s'han de refer, però li voldria recordar que els millors ponts són aquells que no es dinamiten".

Ciutadans, PSC i el PP han acusat el president de plantejar una qüestió de confiança per guanyar temps i no per replantejar-se el full de ruta cap a la independència. Puigdemont els ha respost que no es tracta de cap joc tàctic, sinó d'un intent de rellançar el procés i el full de ruta. També ha apel·lat a la necessitat de tenir més temps per fer un debat serè.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut