Pla mig de la portaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel, amb la regidora de la CUP de Tarragona, Laia Estrada, assegudes durant la presentació …
Pla mig de la portaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel, amb la regidora de la CUP de Tarragona, Laia Estrada, assegudes durant la presentació de la campanya 'Construïm Municipis Feministes', a Tarragona, el 22 d'abril del 2017. (Horitzontal)

La CUP engega una campanya per reforçar la perspectiva feminista en el municipalisme

ACN Tarragona.-La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) inicia la campanya 'Construïm Municipis Feministes: Posem la vida al centre. Recuperem Sobiranies' amb la qual pretén reforçar la lluita feminista a nivell nacional. La iniciativa s'ha presentat aquest dissabte a Tarragona amb un acte polític i artístic que ha aplegat a més de mig centenar de persones. Durant l'acte, la portaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel, ha explicat que el repte de la formació és "posar-se les ulleres" de la perspectiva de gènere en tota l'activitat municipalista i assumir la campanya com un eix "indispensable, inajornable i absolutament estratègic". "Malauradament, la feina que tenim és moltíssima per les actituds, els comportaments, les lleis i les normes del sistema capitalista patriarcal que tenim", ha subratllat Gabriel.

Gabriel ha admès que l'esquerra independentista ha intentat que l'alliberament nacional i el de classe fossin "indissociables", però que s'ha trigat a incorporar la perspectiva de gènere "com a imprescindible si volem parlar de persones i de pobles lliures". Per aquest motiu, la formació anticapitalista aposta per potenciar aquesta línia d'actuació, de manera transversal, en la vessant del municipalisme. "Som persones. Ni consumidores, ni usuàries, ni clientes, ni números, amb la nostra vida no s'ha de fer negoci i cal que les dones i les persones que no segueixen els cànons hetero-normatius tinguem i tinguin allò que es mereixen en la comunitat", ha abundat Anna Gabriel. Alguns objectius de la campanya són "acabar amb la dissociació de l'espai públic i privat" o abordar la "sexoafectivitat", entre d'altres. Per la seva banda, la regidora de la CUP de Tarragona Laia Estrada ha celebrat que el cicle hagi arrencat a la ciutat i hagi donat suport a la campanya pel 'cas Bershka', pels incidents ocorreguts l'any 2009 davant d'una botiga de roba amb motiu d'una acció feminista. Estrada ha opinat que la lluita feminista o d'alliberament sexual no s'ha de reivindicar, només, amb motiu de les diades establertes, i que cal realitzar propostes durant tot l'any. En l'acte d'aquest dissabte també han intervingut les assemblees feministes el Cau de Llunes de Tarragona i l'Hora Violeta de Reus, així com les activistes socials Marta Serrés (PAICAM: Plataforma d'afectats per l'ICAM i l'INSS); Núria Rodríguez i Pol Galofré Molero (cineasta i activista trans co-coordinador cultura trans i espai trans); Fàtima Aatar El Achouch (activista propalestina, membre del BDS i de la Red Musulmanas) i també amb les actuacions de La Púrria i Montse Castellà. Està previst que la campanya es desplegui sectorialment i per temàtiques en els diferents municipis.

Anar al contingut