El líder de la CUP, David Fernàndez
El líder de la CUP, David Fernàndez
Parlament de Catalunya

La CUP diu que la seva proposta de resolució passa pel reconeixement dels Països Catalans

David Fernàndez ha explicat que la seva proposta de resolució passa pel reconeixement dels Països Catalans, en comptes del de "Catalunya", promou el foment de la participació popular i rebutja el model liberal europeu.

RedaccióActualitzat
El líder de la Candidatura d'Unitat Popular, David Fernàndez, ha explicat al programa "Àgora", de TV3, que la seva proposta de resolució passa pel reconeixement dels Països Catalans, en comptes del de "Catalunya", i des del principi es proclama que "els Països Catalans són una nació i, com a tal, tenen el dret a exercir l'autodeterminació".

El text de la CUP també promou el foment de la participació popular i el rebuig al model liberal europeu, entre altres elements. La proposta, però, no fa cap referència explícita que la seva voluntat sigui constituir un estat propi ni tampoc proclamar la independència , tot i que demana clarament la convocatòria d'un referèndum com a màxim el 2014 i s'aposta per la "plena sobirania" de Catalunya.

El que sí que apunta el document és la necessitat d'obrir "un procés constituent en el marc dels Països Catalans" i també d'afavorir "un procés de vertebració del conjunt dels Països Catalans, sempre que aquesta sigui la voluntat majoritària expressada democràticament per aquests territoris".

En el programa "Àgora", Fernández ha fet una crida a l'acord entre tots els partits que donen suport al dret a decidir.

Aquestes declaracions van arribar quan feia només unes hores que els diputats Georgina Rieradevall i Quim Arrufat havien registrat al Parlament la seva proposta de declaració sobiranista, que s'afegeix a la que van pactar CiU i ERC, que ja l'han modificat, i a la del PSC.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut