Barcelona

La CUP denuncia que Junts pel Sí posa moltes línies vermelles a les negociacions

La diputada de la CUP Anna Gabriel ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que les diferències amb Junts pel Sí van més enllà de la negativa a la investidura d'Artur Mas

RedaccióActualitzat

La situació política a Catalunya es complica encara més després del no explícit de les bases de la CUP a investir Artur Mas president de la Generalitat. Va quedar clar després del resultat de la votació d'aquest diumenge a Manresa, tot i que els dirigents de la formació es van mostrar disposats a voler continuar negociant i que no desitgen noves eleccions al març.

La diputada de la CUP Anna Gabriel ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que les seves diferències amb Junts pel Sí van més enllà de la negativa a investir Artur Mas com a president de la Generalitat. Discrepàncies en els continguts de les converses, en la qüestió dels pressupostos, les privatitzacions, i, sobretot, en apartats com la salut o l'educació: "Hi ha moltes línies vermelles que per nosaltres són molt essencials per obri un debat, i a l'altra banda no es mouen."

Gabriel afirma que no s'han concretat mesures de programa com un pla de xoc, perquè s'ha supeditat a l'aprovació dels pressupostos: "Creiem que hi ha molta gent que el dia 27 no va votar independència i que un dels motius pels quals no ho va fer és perquè encara hem de demostrar més que independència és palanca de transformació social". Segons la diputada de la CUP: "En l'àmbit del pla de xoc, el que ens estem trobant a mesura que avancen les reunions, és que d'alguna manera es condiciona part del que nosaltres posem sobre la taula en l'aprovació d'uns pressupostos". En aquest sentit, la diputada assenyala: "No heretem uns pressupostos socials. Són uns pressupostos antisocials i, per tant, per revertir-los s'han de girar bastant en la seva totalitat."

Perquè no s'hagin de convocar eleccions el mes de març, Anna Gabriel ha assegurat: "Nosaltres ens comprometem a seguir treballant, com hem fet fins ara, fins que calgui. I per tant, continuarem abocant el millor que tenim". Tot i les divergències de fons, Gabriel ha dit: "Si hi ha la voluntat de trobar un candidat a la presidència que sigui de consens, la CUP demà mateix votaria amb els seus deu diputats el president de la Generalitat."

Baños: "Continuem negociant"

El líder de la formació, Antonio Baños, ha explicat a RAC1 que continuen asseguts a la taula de negociació: "No és un enrocament. Nosaltres a Mas no el volem de president, en principi no hauria de ser president per qüestions que ja hem dit des de l'agost. Entre Mas sí i Mas no hi ha una gran quantitat de coses que estem parlant amb Junts pel Sí i que són importantíssimes, i estem avançant."

Baños ha qualificat com un fracàs per al procés haver de recórrer a unes noves eleccions al març: "Nosaltres no serem els que anirem a eleccions. Per mi seria un drama, particularment per mi seria un fracàs, perquè jo m'he presentat a les eleccions per fundar una república, per anar endavant, perquè d'una vegada aquest poble sigui lliure."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut