Barcelona

La CUP demana l'expropiació "forçosa" de la catedral de Barcelona

Considera que el temple està en "desús" i proposa que aculli un economat i escoles de música i arts escèniques

Actualitzat

La CUP Capgirem Barcelona proposarà que l'Ajuntament expropiï la catedral de Barcelona per a la seva "socialització forçosa". És la petició que farà dijous en el ple del districte de Ciutat Vella, argumentant que el temple està en "desús espiritual i religiós" respecte a la seva funció original i que "contribueix a la gentrificació i la massificació turística".

Per això, la CUP demanarà formalment que s'expropiï de manera "urgent" i que l'edifici es dediqui a equipaments de formació en música i arts escèniques i a un economat municipal, és a dir, una cooperativa per donar productes de primera necessitat. El text el defensarà el portaveu del grup municipal a Ciutat Vella, Joan Suqué.

En un vídeo difós a través de Twitter, la formació anticapitalista ha defensat la seva proposta.

La CUP entén que la catedral col·labora de manera implícita o explícita a la saturació de turistes a la zona i contribueix a expulsar els veïns del barri. A més, no entenen que l'Església dediqui un edifici "al servei de monarquies i burgesies", tot i que en els seus textos s'afirma que treballa pels desposseïts i els que més ho necessiten. Per això, reclamen "l'expulsió dels mercaders del temple i la recuperació de l'espai per a les classes populars".

En la gravació, Suqué també aprofita per recordar la recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre les exempcions fiscals a l'Església catòlica per part de l'Estat. La magistratura va considerar que no pagar l'IVI podria ser considerat il·legal, tot i que va deixar-ho en mans de la justícia espanyola.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut