La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, a "L'entrevista del diumenge"
Barcelona

La CUP deixarà els escons si no hi ha referèndum

En "L'entrevista de diumenge" del 324, la diputada Eulàlia Reguant exigeix que el govern posi ja data al referèndum

RedaccióActualitzat

La CUP anuncia que, si no se celebra el referèndum sobre la independència de Catalunya com a molt tard al setembre, els seus diputats es plantejaran abandonar els escons al Parlament per forçar el final de la legislatura.

Així ho ha dit la diputada de la CUP Eulàlia Reguant en "L'entrevista del diumenge" del 3/24. Reguant també ha exigit al govern que posi una data al referèndum, i que se celebri, si pot ser, abans de l'estiu. També ha retret al president Carles Puigdemont que ahir contemplés la possibilitat d'un fracàs del referèndum, encara que fos per advertir de la venjança de l'estat espanyol.

"Nosaltres deixem de marge fins al setembre perquè hi hagi un referèndum. Si no passa, la CUP buscarà totes les maneres possibles perquè aquesta legislatura acabi i perquè els diputats de la CUP abandonem, d'una manera o d'altra, el Parlament".

"Nosaltres creiem que és important posar data per poder treballar ja amb l'horitzó clar i definit. Una cosa és dir aproximadament uns dies i una altra és ja posar una data que creiem que és imprescindible per continuar avançant".

 

La diputada de la CUP ha demanat determinació, tant a les institucions com a la ciutadania, per defensar el dret a l'autodeterminació i ha alertat del perill de no estar convençuts d'arribar fins al final. Reguant també ha dit que l'Estat "es passa de frenada" amb les impugnacions i investigacions sobre qualsevol qüestió que pugui tenir a veure amb el procés català.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut