CUP
Logotip de Candidatura d'Unitat Popular
Reus

La CUP decidirà l'any que ve si concorre al Parlament mentre prepara una proposta política alternativa

La Candidatura d'Unitat Popular ha fixat aquest diumenge el camí a recórrer per, en un futur, presentar-se a les eleccions al Parlament. Ho han fet en el marc d'una Assemblea Nacional, celebrada al Teatre Bartrina de Reus, que ha evidenciat que fer el salt a la política supramunicipal manté els membres de la CUP dividits. L'opció de presentar-se a uns comicis autonòmics "tan aviat com sigui possible" ha obtingut 166 vots enfront dels 165 de presentar-se "quan es decideixi". La decisió s'ha ajornat un any.

RedaccióActualitzat
La CUP es fa gran i ha de decidir com organitzar-se davant d'aquesta nova dimensió. Aquesta qüestió és la que tenien sobre la taula els 500 militants d'unes candidatures que en les últimes eleccions municipals van passar de 22 a 104 regidors, van obtenir representants als Consells Comarcals per primer cop i la gestió de quatre governs municipals.

De fet, la CUP es va convertir en la sisena força amb més vots, davant de partits amb representació al Parlament com SI o C's.

Per ara no hi ha previst fer el salt a la política autonòmica, la decisió es prendrà el primer trimestre del 2013. Mentrestant, s'ha acordat desenvolupar una proposta política que pugui ser alternativa, estudiar com s'afrontaria una campanya electoral i definir quina serà la feina, en cas d'aconseguir representació, dels diputats de la CUP al Parlament.

Més a curt termini, una de les prioritats de la CUP en els pròxims mesos serà participar activament en els moviments en defensa dels drets socials.

Com a repte, expandir-se cap als territoris on encara no té implantació, com les Illes Balears, les Terres de l'Ebre, els Pirineus, el País Valencià, Andorra i la Catalunya Nord.

Anar al contingut