Mireia Boya i Lluc Salellas, durant la roda de premsa que ha fet la CUP aquest dimecres a la nit (ACN)
Mireia Boya i Lluc Salellas, durant la roda de premsa que ha fet la CUP aquest dimecres a la nit (ACN)

La CUP obre un debat entre la militància i decidirà a les 15 h sobre la investidura

Actualitzat

La CUP decidirà el seu posicionament sobre la investidura de Jordi Turull aquest mateix dijous a partir de les tres del migdia. Els cupaires plantegen "un debat intern" durant les properes hores a la militància que culminarà en una reunió del Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària a la seu del partit.

L'exdiputada al Parlament Mireia Boya i el regidor a l'Ajuntament de Girona Lluc Salellas han comparegut aquest dimecres a la nit per anunciar el seu posicionament davant el ple d'investidura convocat per Roger Torrent. Salellas ha lamentat que JxCAT i ERC hagin pres una "decisió unilateral" proposant el nom de Jordi Turull com a candidat a la investidura:

"JxCat i ERC han pres la decisió unilateral de convocar un ple d'investidura demà a la tarda amb el nom de Jordi Turull sobre la taula. És una decisió que han pres aquests dos agents, que no han pres ni amb el beneplàcit ni amb el suport de la CUP-Crida Constituent"

Una decisió que cal "posar a debat de la militància"

Aquest dimecres a la nit, la CUP plantejarà una sèrie de propostes a la militància que les debatrà a través de correus electrònics a les assemblees locals. Els representants territorials portaran els vots i les conclusions dels debats a la seu nacional:

"Una decisió d'aquesta transcendència, el que calia era posar-la a debat de la nostra militància. La nostra militància, l'última vegada que es va expressar va dir clarament que el programa que hi havia sobre la taula no era suficient per avalar un candidat que no fos Carles Puigdemont"

La CUP ha insistit que el seu candidat a la presidència de la Generalitat és Carles Puigdemont i ha fet referència a mecanismes com la delegació de vot o la intervenció telemàtica per facilitar-ne la investidura:

"El nostre candidat és Carles Puigdemont, si Carles Puigdemont fos el candidat que es portés a votació en qualsevol ple d'investidura, tindria els quatre vots afirmatius de la CUP"

La CUP ha manifestat el seu suport a les mobilitzacions ciutadanes de cara a divendres, quan Turull, Forcadell, Romeva, Rovira, Rull i Bassa estan citats al Trobunal Suprem.

Els vots de la CUP són necessaris en el trencaclosques de la investidura perquè Turull obtingui prou suport: l'absència de Carles Puigdemont i Toni Comín fa que JxCat i ERC només sumin 64 diputats davant els 65 que sumen Cs, PSC, Catalunya en Comú-Podem i PP.

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut