Pla mig lateral de la portaveu de la CUP de Tarragona, Laia Estrada, en roda de prems a l'Ajuntament el 17 de novembre de 2016. (Horitzontal)
Pla mig lateral de la portaveu de la CUP de Tarragona, Laia Estrada, en roda de prems a l'Ajuntament el 17 de novembre de 2016. (Horitzontal)

La CUP de Tarragona demana a Iceta que doni explicacions pel cas Inipro

ACN Tarragona.-El grup municipal de la CUP de Tarragona ha demanat aquest dijous al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que "doni la seva opinió i manifesti què farà" per tal d'esclarir el cas Inipro, després que el jutge hagi trobat indicis que l'Ajuntament de Tarragona hauria contractat aquesta empresa amb diners públics per tal de beneficiar el partit. "Nosaltres renunciem a demanar més explicacions perquè estem farts que se'ns menteixi", ha manifestat la portaveu de la formació al consistori, Laia Estrada. La CUP ha titllat de "fastigós" el contingut de la interlocutòria dictada pel jutge i ha acusat l'equip de govern d'haver actuat amb "cinisme i hipocresia" quan ha intentat treure ferro a l'assumpte. Per aquest motiu, els anticapitalistes han exigit la dimissió de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i la de la regidora Begoña Floria, que s'afegeix ara a la llista d'investigats per aquest cas. Per la seva banda, el grup municipal d'ERC també ha demanat al PSC que exigeixi la dimissió de Ballesteros i Floria, i que els retiri l'acta de regidors.

Estrada ha censurat que, segons la interlocutòria del jutjat número 1 de Tarragona, la contractació d'Inipro per part de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) pugui haver estat "una farsa" i ha avançat que exigiran que es retornin els diners a l'Ajuntament. "És fastigós que s'instrumentalitzés un organisme que està destinat a atendre a les persones més vulnerables", ha afegit. La CUP ha criticat també que l'equip de govern intentés "fer creure que aquí no havia passat res" i que haguessin acusat als anticapitalistes de judicialitzar la política i de portar a terme una "persecució política", tal com va arribar a manifestar Ballesteros. La regidora cupaire ha titllat de "greu" que, segons alguns dels correus electrònics recollits a la interlocutòria, l'excap de gabinet de l'alcalde, Gustavo Cuadrado, i la regidora Floria "parlaven de fer veure que determinades persones eren voluntàries, quan realment cobraven de l'administració pública per fer feines del partit". Aquest grup de persones, afins al PSC, corresponien a un grup de "ciberactivistes", segons el jutge, que tenien l'objectiu de difondre l'ideari socialista a les xarxes socials i de millorar la imatge de l'alcalde amb finalitats electorals.Laia Estrada s'ha qüestionat per què l'excap de gabinet de l'alcalde s'havia implicat en l'afer Inipro. "Aquesta funció la feia pel grup municipal, pel PSC de Tarragona o pel PSC?", s'ha preguntat. A més, la regidora ha insistit que caldrà saber si l'alcalde n'estava al corrent o si no en sabia res, i ha qüestionat si aquestes actuacions presumptament irregulars s'han pogut reproduir en altres contractes o organismes municipals. Per tot plegat, segons la CUP ja hi ha prou motius com per demanar al primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, "que parli al respecte, doni la seva opinió i manifesti què farà per tal d'esclarir tot aquest cas". Estrada ha afegit també que Iceta hauria de donar explicacions per altres assumptes com ara el cas Mercuri o el cas Innova i explicar "què pensa fer per evitar que el PSC es vegi involucrat en més casos de corrupció". ERC demana al PSC que faci dimitir Ballesteros i Floria Per la seva banda, el portaveu del grup municipal d'ERC, Pau Ricomà, ha manifestat sentir-se avergonyit i indignat pel fet que, segons el magistrat, "en un moment de crisi, amb diners que estaven destinats als serveis socials es fes una cibercampanya a favor de l'alcalde". Davant d'aquesta imatge "fatal i trista" per a la ciutat, Ricomà ha opinat que hi ha "raons de sobres" per demanar les dimissions de l'alcalde, de Floria i de qualsevol altre regidor que s'hi hagi pogut veure implicat. A més, el portaveu dels republicans ha demanat al PSC que, "si li queda dignitat", exigeixi aquestes dimissions i retiri les actes de regidors als investigats.

Anar al contingut