Pla conjunt dels tres regidors de la CUP a Barcelona, María José Lecha, Josep Garganté i Maria Rovira, en roda de premsa l'11 de gener del 2017…
Pla conjunt dels tres regidors de la CUP a Barcelona, María José Lecha, Josep Garganté i Maria Rovira, en roda de premsa l'11 de gener del 2017 (horitzontal)

La CUP de Barcelona reclama a Colau que sancioni TMB per no fer públics els sous de directius i càrrecs de confiança

ACN Barcelona.-La CUP de Barcelona registrarà aquest dimecres un escrit a l'Àrea Metropolitana perquè iniciï un procés sancionador contra TMB per no fer públics els sous de 550 persones que estan fora de conveni, directius i càrrecs de confiança, tal i com li exigeix la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública. El TSJC va aixecar el passat 2 de desembre les mesures cautelars que havia pres anteriorment perquè no es fessin públiques aquestes dades. El regidor Josep Garganté ha recordat que l'òrgan competent per incoar aquesta sanció és la presidència de l'Àrea Metropolitana, és a dir, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. "Ens podem trobar amb què Colau sancioni la seva companya Mercedes Vidal", ha ironitzat Garganté fent referència a la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat. Els cupaires han provat totes les vies per conèixer aquesta informació.

Després d'enumerar el reguitzell d'iniciatives polítiques, administratives i judicials que han fet per aconseguir la publicitat d'aquestes dades, el regidor s'ha mostrat convençut que finalment aconseguiran el seu propòsit. De moment només s'han conegut les condicions laborals de 21 càrrecs.En aquesta ocasió, la CUP es remet a dues resolucions de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP), que exigeixen la publicació de les dades. Directius de TMB van portar el cas al TSJC, que va dictar com a mesura cautelar que s'aturés aquesta publicació. Fa poc més d'un mes, el mateix tribunal ha aixecat aquestes mesures. Els cupaires recorren ara a l'Àrea Metropolitana perquè sancioni l'empresa pública presidida per Mercedes Vidal per no fer cas d'aquestes dues resolucions.En paral·lel, la CUP també presentarà una pregunta a la Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i ho plantejarà també al consell d'administració de TMB una vegada més. Garganté ha explicat que ja han provat tots els camins possibles per acabar amb "l'opacitat absoluta i pètria" d'una companyia "100% pública i que és tan important per a la mobilitat".Garganté ha constatat que aquesta "opacitat" ha existit en temps del PSC i d'ICV, de CiU i ara també quan governa Barcelona en Comú. "És igual qui governi TMB, la manca de transparència és absoluta. I quan s'ha aconseguit que surti alguna cosa és a cop de denúncia o de querella", s'ha queixat.

Anar al contingut