La diputada de la CUP, Mireia Boya
La diputada de la CUP, Mireia Boya
Barcelona

La CUP crida a no acatar la sentència del 9-N que inhabilita Mas, Ortega i Rigau

La diputada de la CUP Mireia Boya diu que cal fer el referèndum unilateral perquè amb l'estat espanyol "només hi podem dialogar als tribunals"

RedaccióActualitzat

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha afirmat aquest dilluns que la sentència que ha inhabilitat per desobediència Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega és una "sentència política" contra els votants del 9-N. Ho han afirmat a través d'una piulada de Twitter, acompanyada d'una de les fotos més conegudes del procés participatiu, i amb el missatge de no acatar-la:

 


En el mateix sentit s'ha expressat la diputada de la formació anticapitalista al Parlament, Mireia Boya. Entrevistada a "El matí de Catalunya Ràdio", Boya ha dit que la sentència era previsible, perquè ha considerat que l'estat de dret "està intervingut" i s'ha convertit en un "estat d'excepció":

"Donem tot el suport tant a l'expresident Mas com a les exconselleres Rigau i Ortega, estarem al seu costat, i cal dir que no només els han inhabilitat a ells, sinó que estem tots inhabilitats, tots els que vam anar a votar el 9 de novembre. No acatarem aquesta sentència, demanem a tots els partits que no l'acatin i que la diputada Rigau continuï al Parlament; que no l'abandoni perquè nosaltres serem al darrere per denunciar aquesta injustícia que avui hem conegut."

Boya també ha afirmat que la via del referèndum pactat "ha mort" amb la sentència, i que la seva formació política espera que "la resta de demòcrates" de Catalunya "abandoni aquest somni irreal" que es pot negociar amb l'estat espanyol. Segons ha sentenciat, "només podem dialogar als tribunals."

 

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut