CUP: "Donem per acabat el cicle del procés i passem humilment a l'oposició"

Carles Riera justifica l'abstenció en la investidura de Turull pel seu discurs "autonomista i neoliberal"

Actualitzat

Després de decidir que els seus quatre diputats s'abstindrien en el ple d'investidura de Jordi Turull, la CUP-Crida Constituent ha anunciat en seu parlamentària que donava per acabat "el cicle del procés". El portaveu de la formació anticapitalista, Carles Riera, ha explicat que passen a l'oposició:

"Donem per acabat el cicle del procés i, amb ell, les aliances que s'hi han donat. Passem humilment a l'oposició, combatent l'Estat i la seva dictadura i també l'autonomia i l'autonomisme."

Riera ha lamentat el discurs "autonomista i neoliberal" de Turull i ha afegit que JxCat i ERC tenen a les seves mans desobeir i fer possible que els vots dels cupaires no siguin decisius:

"Entenem que la nostra abstenció tampoc és un obstacle definitiu. Reivindiquin, com hem fet nosaltres, davant la mesa del Parlament el dret a votar de Carles Puigdemont i d'en Toni Comín i, en segona volta, la investidura del senyor Turull serà viable."

Riera ha deixat clar que no se'ls pot demanar "la unitat en abstracte". "Només fent república i construint república, arribarem a la república", ha sentenciat. I ha argumentat que no poden investir Turull perquè el seu projecte no és republicà:

"Sempre hem dit que mai vetaríem cap candidat que realment apostés per la república catalana. Vostès ens proposen acatar l'Estat, i ens plantegen autonomisme".

El diputat independentista ha considerat que "l'Estat va camí de la derrota", que està "intoxicat, podrit i fa pudor" i que Europa ja n'és conscient. A més, s'ha referit al jutge del Suprem Pablo Llarena com un "petit i ridícul Bonaparte".

"Quan un Estat que se'n diu de dret tolera que un jutge pretengui subordinar la sobirania d'un Parlament a les seves fantasies de petit i ridícul Bonaparte de la llei, la seva deriva autoritària és clara com la llum del dia."

 

ARXIVAT A:
InvestiduraCUP
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut