Reunió del consell polític de la CUP, el 3 de març (ACN)
Reunió del consell polític de la CUP, el 3 de març (ACN)

La CUP convoca un consell polític per decidir si s'absté o vota "no" a investir Torra

RedaccióActualitzat

La CUP ha convocat un consell polític extraordinari per decidir el vot de la formació en el debat d'investidura, que ha de començar aquest dissabte al migdia.

La convocatòria d'aquest consell polític no surt del secretariat nacional, sinó de la militància, que l'ha forçada a través de les territorials del Baix Llobregat, el Barcelonès i Tarragona.

 

El debat sobre el sentit del vot estaria motivat pels dubtes, plantejats per la militància, sobre la figura de Quim Torra per assumir la presidència de la Generalitat.

El consell polític haurà de decidir entre mantenir l'actual abstenció o votar en contra de la investidura de Torra.

La data d'aquest consell polític sembla que seria diumenge. En aquesta data estava convocada l'Assemblea Nacional Estratègica, per decidir el full de ruta de la formació a llarg termini.

 

Aquest matí, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el diputat de la CUP Vidal Aragonès ha assegurat que, d'entrada, es mantenia la intenció d'abstenir-se, però ha recordat que "la CUP té uns mecanismes de participació democràtica que permeten que hi hagi una sol·licitud, per part d'assemblees territorials per valorar el moment polític actual i valorar si es canvia el sentit del vot".

Això és, precisament, el que ha acabat passant.

Vidal Aragonès també ha reiterat que "no es tracta d'un tema de persones".

"Insistim en una idea: quin és el programa de construcció de sobiranies i quin és el programa de rescat de les classes populars?"

Si dilluns, en la segona volta, la CUP vota en contra de la investidura de Torra, aquesta no pot prosperar: JxCat i ERC sumen 66 vots, que queden en minoria contra els 69 vots de Cs, el PSC, En Comú Podem, la CUP i el PP.

Poc després d'haver-se conegut la convocatòria d'aquest consell polític, els grups parlamentaris de la CUP i de JxCat s'han reunit d'urgència al Parlament.

 

La reunió ha durat una hora aproximadament. Per part de la CUP hi han participat els quatre diputats que la formació té actualment: Vidal Aragonès, Carles Riera, Natàlia Sànchez i Maria Sirvent.

Per part de Junts per Catalunya ho han fet Elsa Artadi, Albert Batet i Josep Costa

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraCUP
Anar al contingut