Barcelona

La CUP continuarà donant suport al govern encara que no s'aprovin els pressupostos

La formació demanarà ampliar les partides pressupostàries destinades a serveis socials

RedaccióActualitzat

La CUP continuarà donant suport al govern encara que no s'aprovin els pressupostos. Així ho ha confirmat la diputada de la CUP Gabriela Serra en una entrevista al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio.

El consell polític de la CUP es reunirà demà per fixar el marc de les negociacions amb Junts pel Sí per dissenyar els nous pressupostos. Serra ha volgut deixar clar que el seu objectiu no és bloquejar-los, sinó aprovar unes xifres amb més despesa social, però que si això no és possible, l'acord de govern no corre perill:

"El compromís nostre era l'estabilitat del govern, i els pressupostos no paralitzen el país. La no-aprovació de pressupostos significaria que es prorroguen els pressupostos actuals i per tant hi ha una altra oportunitat fins que trobem uns pressupostos que siguin adients".

La CUP demanarà ampliar les partides destinades a serveis socials i tornarà a posar sobre la taula la creació d'alguns impostos. Serra ha reconegut que hi ha bona sintonia amb el govern en alguns aspectes, com ara la possibilitat de fer una auditoria ciutadana al deute de la Generalitat.

Empreses catalanes a l'exterior

Gabriela Serra ha anunciat que demanarà al Parlament la creació d'un observatori per controlar les empreses catalanes que actuen a l'estranger. Aquesta proposta es fa després d'haver comprovat "in situ" les pràctiques "indignes", segons ha dit Gabriela Serra, de la firma catalana Terminal de Contenidors de Barcelona al port colombià de Buenaventura. Assegura que una delegació de la CUP hi ha anat arran de la denúncia que va traslladar al Parlament la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia.

Per Gabriela Serra, no es pot tolerar que empreses catalanes que actuen a l'estranger "ho facin de manera inadmissible".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut