El diputat de la CUP, David Fernàndez, ha participat aquest dissabte al vespre en una tertúlia amb ciutadans a la Casa del Poble de Blanes. (Foto: A…
El diputat de la CUP, David Fernàndez, ha participat aquest dissabte al vespre en una tertúlia amb ciutadans a la Casa del Poble de Blanes. (Foto: ACN)
Blanes

La CUP assegura que la pregunta de la consulta fa temps que està fixada

RedaccióActualitzat

La CUP s'ha mostrat en "absoluta sintonia" amb les reclamacions que aquest dissabte ha fet l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que ha demanat que la consulta es faci abans del 31 de maig de 2014 i tingui una pregunta clara. Una qüestió que, segons el diputat David Fernàndez, fa temps que està fixada pel país, la mobilització social i el cicle sobiranista. Fernàndez reclama una pregunta amb resposta binària i que incorpori la paraula independent o independència.

El diputat de la CUP ha subratllat que han detectat "lentituds no raonables" respecte a la data de la consulta i creu que en un any es podien haver fet més coses. Fernàndez ha afegit que el país està exigint una posició i ha recordat que hi ha un acord d'estabilitat que s'ha de complir, per la qual cosa esperen que la consulta es faci durant el 2014.

En aquesta línia, Fernàndez considera que s'ha creat una "polèmica artificial" al voltant del tema de la consulta i la pregunta i ha demanat que ningú s'oblidi de la Via Catalana i que el debat el va "plantejar el carrer".

El diputat al Parlament ha fet aquestes valoracions minuts abans de participar en una tertúlia a Blanes sobre les relacions entre els moviments socials, les classes populars, el carrer i la vida política i les institucions.

Sobre les dades del CEO que posicionaven la formació amb unes bones perspectives de cara a les pròximes eleccions, Fernàndez ha demanat prudència i ha recordat que el procés de la CUP no només és electoral sinó social i que "cal recuperar la democràcia i democratitzar moltes estructures del país".

Anar al contingut