El disc i el llibre de La Marató de TV3

La cultura torna a ser solidària amb La Marató de TV3

La Marató de TV3 gaudeix un any amb més de la complicitat i la generositat del món de la cultura i presenta l'11a edició del disc de La Marató i la 8a edició del llibre de La Marató.

"Les paraules tenen un efecte xamànic, curatiu. Ens donen força per encarar la malaltia". Ho ha explicat l'escriptor Martí Gironell, que enguany col·labora per segona vegada en el llibre de La Marató, a la presentació del disc i el llibre. I tot seguit ens hem emocionat amb la veu meravellosa de la Gemma Humet quan ha cantat "Tu vas lluitar", després de confiar-nos que té diabetis.

El disc de La Marató té el títol de l'àlbum més venut del món en una sola jornada. "És el disc més emocional de tots els que hem editat", ha reconegut Àngel Lacalle, director del disc. Hi podrem sentir versions de Macaco, Caïm RibaNiña Patori, Oques Grasses, Carlos Baute, Raimon, Pepet i Marieta, Bebe i molts més. En Raimon ha destacat amb aquesta estrofa el sentit del tema que canta, "Animal d'esperances i memòria": "Negaré decepcions, continuaré esperances", pensant en positiu quan es tracta de malalties.

Enguany es posaran a la venda 220.000 còpies del disc (20.000 més que l'any passat) a través de 15 diaris (3 més que l'any passat) al preu de 10 euros. La cita amb el quiosc serà el diumenge 29 de novembre. El disc també es podrà comprar a l'iTunes a partir d'aquest dia.

Conté 20 cançons, 15 de les quals han estat número 1, 13 han estat adaptades al català per primer cop i 7 són els artistes que canten per primer en català (Niña Pastori, Carlos Baute, Rozalén, Black, Bebe i Inna). La novetat principal és un tema cantat en anglès pel Super3: "All for love (Tots per un)".

 

El llibre de La Marató és molt transversal i compta amb la col·laboració d'autors novells i consagrats, que han posat el millor de si mateixos. Amb el títol "1 de cada 4 tenim diabetis o obesitat i la meitat no ho sabem", vol enfocar aquestes malalties de manera que reflecteixin la realitat. L'editora del llibre i presidenta de l'associació Llegir en Català, Laura Huerga, ha dit que és "una obra solidària per gaudir". L'escriptora Antònia Carré-Pons, que hi participa amb la història "Soylent Green", ha afirmat: "La Marató de TV3 dóna veu al sentiment humà més altruista i generós, com és la solidaritat." Al llibre també hi podem observar il·lustracions d'autors com Lyona, Cristina Curto, Ferran Martín, Anna Fando, L'Avi i Glòria Vives.

S'editaran 17.000 exemplars del llibre de La Marató, que també estarà disponible en format de llibre digital i d'audiollibre (en MP3).

Tothom qui ha col·laborat amb el disc de La Marató i el llibre de La Marató ho ha fet de manera desinteressada, com ha recordat Eugeni Sallent, director de TV3. I ha manifestat la voluntat de fomentar el consum de cultura des de La Marató de TV3.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut