Un home compra una rosa a la parada de Catalans UK, el casal català de Londres (ACN)
Un home compra una rosa a la parada de Catalans UK, el casal català de Londres (ACN)
Londres

La cultura catalana omple el Borough Market de Londres per Sant Jordi

Roses i llibres, tallers culinaris, Jocs Florals i castellers protagonitzen la celebració de la diada a Londres

RedaccióActualitzat

Des de fa set anys, la cultura catalana omple el Borough Market de Londres el dia de Sant Jordi, patró compartit per Catalunya i Anglaterra.

 

Milers de persones han passat aquest diumenge pel Borough Market, un dels mercats d'alimentació més grans de la ciutat. A més de roses i llibres, hi han trobat tallers culinaris, Jocs Florals i castellers. Tot per oferir una imatge completa i variada de la cultura i la societat catalanes.

 

"El que nosaltres intentem és unir les dues tradicions", ha explicat el delegat de la Generalitat al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén. Marcén ha assegurat que cada vegada més britànics "coneixen el Sant Jordi català".

A la celebració, hi participen totes les entitats catalanes que hi ha al Regne Unit. Aquest any, s'hi ha afegit l'ANC England.

"El moment polític que viu Catalunya desperta interès i com a entitat amb una gran base social creiem important que hi participi", ha explicat Marcén.

 

D'altres entitats, com l'Institut Ramon Llull o el Departament de Turisme, fa anys que formen part de la celebració de Sant Jordi a Londres, juntament amb el casal català Catalans UK. L'escola catalana de Londres i d'altres grups com els Castellers of London s'han afegit a la festa els últims anys.

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut