Barcelona

La crisi es deixa notar en la tradició dels sopars d'empresa per Nadal i obliga a buscar solucions imaginatives

L'actual situació econòmica de crisi ha obligat a modificar molts hàbits. Un d'aquest té a veure amb la celebració dels típics dinars o sopars d'empresa per Nadal. En algunes companyies simplement s'ha suprimit la cita o s'ha optat per pressupostos més ajustats. Els restauradors calculen que s'ha reservat entre un 10% i un 15% menys que l'any passat. En alguns casos, però, els treballadors han trobat una bona i creativa solució perquè els surti el més econòmic possible: davantal i de cap a la cuina.

Actualitzat
Han canviat els ordinadors pels davantals i la tradicional escudella i carn d'olla per propostes més innovadores, perquè els galets ja els menjaran en família. A tots els toca trinxar ceba, batre ous o fer un sofregit, amb més o menys traça, perquè aquí es veu qui entra regularment en una cuina i qui no.

Treballen tots plegats en una empresa que es dedica a la consultoria d'internet. I aquest any, amb la crisi, han canviat la manera de celebrar el sopar d'empresa de Nadal. Han triat una escola de cuina on ells mateixos prepararan els plats que després es menjaran per sopar. Hi havia hagut anys que havien anat a Madrid o fet excursions de final d'any, però aquesta vegada han optat per un sopar original, i és que, explica un dels treballadors, "en aquests moments de crisi t'ho mires molt".

Al cap d'un parell d'hores els plats van agafant forma. Raviolis de pera i formatge de cabra o risotto de bolets, per començar. Ha estat la seva tria entre molts dels plats que els van proposar. Abans de sopar s'ha de parar la taula de Nadal i, un cop asseguts a taula, satisfacció pels resultats de la feina feta.
Anar al contingut