L'Hospitalet de Llobregat

La crisi dispara l'allistament a l'exèrcit espanyol

En temps de crisi, alguns veuen l'exèrcit com una feina estable i uns ingressos segurs. La prova és que fins al setembre d'aquest any, la xifra de catalans admesos a l'exèrcit és ja un 17% més alta que en tot l'any passat. I això sense comptar les sol·licituds que s'han presentat i que estan a l'espera que siguin admeses. L'interès per l'exèrcit també es fa palès a la Fira de Treball de l'Hospitalet, on les forces armades hi tenen un estand.

Actualitzat
En menys d'una hora passen més de 50 persones per l'estand que les forces armades tenen a la Fira del Treball de l'Hospitalet. Aquest divendres al matí, les visites han estat molt nombroses, ja que és una opció amb pes per sortir de la crisi.

Els que superin les proves d'accés cobraran més de 14.000 euros bruts a l'any i, després de firmar nous contractes, poden continuar a l'exèrcit fins als 45 anys.

A Catalunya, fins a final de setembre d'aquest any, més de 2.800 persones han demanat ingressar a les Forces Armades. D'aquestes, només 994 han estat admeses, cosa que suposa un increment del 17% respecte a l'any passat. Una de cada quatre persones admeses, un 24%, són immigrants.

La ministra de Defensa, Carme Chacón, considera que aquest augment respon a la consolidació del model professional de l'exèrcit i no a la crisi. En tot cas, l'augment de les demandes ha obligat a posar límit al contingent de soldats. I el Congrés dels Diputats acaba d'aprovar que no hi pot haver més de 86.000 soldats i mariners a les forces armades espanyoles.
Anar al contingut