Nàpols

La "crisi de les escombraries" s'agreuja a Nàpols amb barricades als carrers

L'anomenada "crisi de les escombraries" de la ciutat italiana de Nàpols va de mal en pitjor. Alguns ciutadans, farts de la situació que ha portat 5.000 tones de deixalles al centre de la ciutat, han protagonitzat protestes espontànies. Centenars de persones han començat a aixecar barricades amb les escombraries, al mig dels carrers, per protestar per l'absència del servei de recollida. A més, s'ha calat foc a molts contenidors i papereres, tant a Nàpols com a diverses poblacions de la regió de la Campània, on els bombers han estat rebuts a pedrades i han de treballar escortats per la policia.

Actualitzat
Fa més d'un mes que no es recullen les escombraries i els habitants de la regió temen que amb l'arribada de l'estiu podrien créixer els problemes. Malalties, olors i rates podrien acompanyar la calor al sud d'Itàlia. Fins ara no s'ha trobat cap solució i l'únic que es fa és portar les escombraries amb tren a Alemanya, on les converteixen en energia.

La crisi s'ha agreujat en l'últim mes, però la controvèrsia fa anys que dura. Els veïns de la Campània no volen que es construeixin més abocadors, però els que hi ha actualment estan al límit. Algunes veus apunten també a la Camorra, la màfia de Nàpols, que bloqueja els nous abocadors per mantenir el seu negoci de fer desaparèixer escombraries il·legals.

El nou govern de Silvio Berlusconi ha promès solucionar-ho i ha anunciat que el seu primer consell de ministres es farà, simbòlicament, a Nàpols.
Anar al contingut