"LA CRIDA, història d'una resposta" a la gran i petita pantalla.

El 20 de juny es farà la preestrena del documental "LA CRIDA, HISTÒRIA D'UNA RESPOSTA" a la Sala Abat Escarré del CIEMEN de Barcelona, coincidint amb els trenta anys del "Som una Nació" al Camp Nou.

El documental també es podrà veure pel Canal 33 el 24 de juny dins l'espai "El documental" a les 23.10, el dilluns 27 de juny a les 12.35 i el dijous 30 de juny a les 17.05.


"LA CRIDA, HISTÒRIA D'UNA RESPOSTA" és una producció de Zeba Produccions i Televisió de Catalunya, amb el suport del CIEMEN, l'Obra Cultural Balear, la Fundació Josep Irla, l'ICIC i Televisió del Ripollès.



Sinopsi:

El 18 de març del 1981, desenes de persones es reuneixen al Paranimf de la Universitat de Barcelona per respondre al que consideren un seguit d'agressions cap a Catalunya, com el recent intent de cop d'estat o el "Manifest dels 2.300". És el naixement de La Crida a la Solidaritat en defensa de la llengua, la cultura i la nació catalanes, un veritable moviment de pressió a favor de la identitat de Catalunya i que jugarà un paper rellevant en la vida política i social del país des de l'any 1981 fins a l'any 1993.
Els protagonistes principals de La Crida, com Aureli Argemí, Àngel Colom, Jordi Sànchez o Carles Riera, expliquen ara tots els detalls sobre què va ser el moviment, les seves accions i les discrepàncies internes. El documental també recull el testimoni dels principals agents polítics del país (Jordi Pujol, Heribert Barrera o Francesc M. Jusmet) que donen la seva visió sobre La Crida i d'algunes de les accions que li van donar més ressò: la manifestació contra la LOAPA, les campanyes a favor del català, l'atac amb pintura contra un vaixell de guerra nord-americà, el robatori de la bandera espanyola del terrat de la Generalitat, les campanyes de solidaritat internacional, els diferents Trens de les Nacions, el "Freedom for Catalonia" durant els Jocs Olímpics... Un documental que per primer cop repassa la història completa d'un moviment que no va deixar a ningú indiferent.


Fitxa tècnica:

Realització i guió:
 Sergi Guix i Eduard Miguel
Producció Executiva: Sergi Sala
Producció executiva TVC: Jordi Ambròs
Producció delegada TVC: Ruth Llòria i José María San Agustín
Música: Claudi Herreros


Sala Abat Escarré del CIEMEN
c/ Rocafort, 242,
Barcelona - el 20 de juny, a les 19 hores.

Anar al contingut