La Creu Roja suspèn fins aquest dissabte l'entrada a Homs per repartir ajuda humanitària

El comboi d'ajuda humanitària de la Creu Roja que es dirigia al barri de Baba Amr, a la ciutat siriana de Homs, per subminstrar assistència urgent i evacuar els ferits ha suspès la seva entrada a la zona fins aquest dissabte. El portaveu del comitè internacional de la Creu Roja a Síria, Saleh Dabakeh, ha dit que passaran "la nit a la ciutat, ja que s'hi està més segur, i dissabte li donarem una altra oportunitat".

RedaccióActualitzat
Set camions carregats amb aliments i medicines i tres ambulàncies han sortit de Damasc aquest divendres i, des del migdia, han "intentat entrar a Baba Amr, sense sort". Les condicions meteorològiques, amb neu i fred, i el fet que fos divendres, dia musulmà de l'oració i quan es produeixen la principals protestes, han fet desistir la Creu Roja d'entrar al barri.

Dijous a última hora, les autoritats sirianes van autoritzar la Creu Roja a entrar a Baba Amr, d'on unes hores abans van marxar els rebels, que van dir que es tractava d'una retirada tàctica per estalviar més víctimes civils. L'exèrcit va reprendre el control dels sectors més rebels de Homs i, segons denuncia l'oposició, estan fent batudes i detencions massives.

L'oposició ha convocat una nova mobilització per reclamar que s'armi els soldats desertors de l'exèrcit, després de la presa del control de Homs per part de les forces del règim.

Putin s'allunya d'Al-Assad


En el terreny diplomàtic, el primer ministre rus sembla que es distancia de Damasc. En declaracions a la premsa estrangera, Vladímir Putin ha afirmat que Rússia no té cap relació especial amb Síria, però que no vol encoratjar el conflicte armat, sinó trobar-hi una solució pacífica.

La crítica situació a Síria ha empès també el Consell de Seguretat de l'ONU a fer un comunicat, el primer en 7 mesos, aprovat pels 15 membres, en què condemna la precària situació dels civils i la falta d'aliments i dels serveis mèdics. Això sí, per aconseguir el vot de la Xina i Rússia, no hi ha cap referència a l'escalfament de la revolta. El text es limitava a demanar, a totes les parts implicades, que permetessin l'accés a les organitzacions d'ajuda humanitària.

De moment, els que han pogut sortir d'aquest escenari són els dos periodistes francesos ferits fa 10 dies, que han estat evacuats al Líban.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut