Balsareny

La Creu Roja presenta a Balsareny el seu primer equip de recerca amb gossos per trobar persones desaparegudes

Espanya estrena el seu primer equip de gossos de rastreig i recerca de persones desaparegudes. Es tracta d'una iniciativa pionera a tot l'Estat que pot donar resposta tant en l'àmbit nacional com internacional, amb un equip format per un total de 48 gossos i els seus guies. Una de les peculiaritats d'aquest equip és que està format per gossos de diferents races amb la finalitat d'aprofitar les habilitats específiques de cada animal per localitzar les persones desaparegudes. Ja fa temps que treballen, però la novetat és que, a partir d'ara, estan operatius tota la jornada, cada dia de l'any.

Actualitzat
La feina de l'equip és trobar persones desaparegudes, en qualsevol entorn i circumstància, en situacions puntuals o en catàstrofes naturals. En cas que hagin d'actuar en alguna recerca, els gossos i els voluntaris es posaran a disposició de les autoritats on s'hagin produït els fets.

Abans de poder participar en recerques, els animals han de passar per una sèrie de fases per aconseguir l'homologació. En el primer pas, que comença quan el gos té tres mesos, se li ensenya com seguir pistes mitjançant recompenses. En la segona fase, ja s'amaga una persona i la recompensa se li dóna al final, quan la troba, i a la tercera, el gos ja s'especialitza en recerques ja sigui per ciutat o bosc i aconsegueix l'homologació.

En l'acte de presentació del nou equip, que s'ha fet a l'escola d'ensinistrament Els Tres Pins de Balsareny, la Fundació Vodafone España també hi ha participat lliurant un vehicle adaptat per transportar gossos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut