Manila

La Creu Roja alerta que el supertifó "Haiyan" causa un miler de morts només a la ciutat filipina de Tacloban

Devastació total al centre de les Filipines, amb cases destruïdes, esllavissades de terra i zones completament negades. El recompte oficial de morts els eleva per sobre del centenar però la Creu Roja alerta que, només a Tacloban, la ciutat que va rebre de ple l'embat del supertifó, hi ha almenys un miler de morts.

RedaccióActualitzat

Devastació total al centre de les Filipines, amb cases destruïdes, esllavissades de terra i zones completament negades. Divendres es parlava de tres víctimes mortals. A primera hora d'aquest dissabte, el recompte oficial de morts els elevava per sobre del centenar. Ara, la Creu Roja alerta que, només a Tacloban -la ciutat que va rebre de ple l'embat del supertifó "Haiyan" en la seva màxima intensitat-, hi ha almenys un miler de morts.

En la seva trajectòria per l'est i el sud de les Filipines, el "Haiyan", amb ratxes de vent de més de 315 quilòmetres per hora, ha causat mort i destrucció i el pitjor és que hi ha nombroses zones que estan totalment incomunicades i de les quals encara no hi ha cap notícia.

El govern ha enviat 15.000 soldats cap a les zones més devastades i avions i helicòpters amb material d'emergència. El "Haiyan", segons els experts, és el cicló més poderós dels últims 30 anys. Ara, es dirigeix cap al Vietnam, on està previst que toqui terra diumenge i on ja s'ha ordenat l'evacuació de més de 200.000 persones.

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut