La costa catalana central, punt d'alimentació habitual de balenes

El projecte "Rorqual", que fa un seguiment dels cetacis que neden a la costa catalana, ha pogut observar-ne 320 exemplars la primavera d'aquest 2017

Actualitzat

Centenars de balenes neden habitualment davant la costa catalana. Ho diu un estudi que conclou que les aigües de la costa central són una zona habitual de la seva alimentació. Segons les dades del projecte "Rorqual", aquests punts mostren on s'han avistat balenes al llarg de la primavera passada.

El projecte "Rorqual" fa cinc anys que fa un seguiment dels cetacis que neden a la costa catalana per treure conclusions sobre el seu comportament. Aquesta primavera, amb la col·laboració de les confraries de pescadors de Palamós a Cambrils, n'han pogut observar fins a 320 exemplars.

 

 

El president de l'Associació Edmaktub, Eduard Degollada, destaca que aquests cetacis no estan de pas a la costa catalana central:

"Vénen a la costa catalana a alimentar-se. Aquests animals no estan de pas, sinó que vénen i s'alimenten durant tota l'època de primavera a les costes catalanes. Després marxen cap a l'estret de Gibraltar i surten altra vegada a l'Atlàntic"

A partir del febrer, les balenes tornaran a la recerca del krill i el plàncton que troben en aigües fredes, a més de cinc milles de distància i 100 metres de profunditat de les costes catalanes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut