Santa Coloma de Cervelló

La Costa Brava és la guanyadora del concurs "El paisatge favorit de Catalunya"

La competició ha estat disputada, però finalment els espectadors de TV3 han escollit la Costa Brava com el paisatge favorit de Catalunya. La proposta de Josep Cuní ha estat la guanyadora per només 40 vots de diferència en una final emocionant, que s'ha transmès des de la cripta de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló. Dels 8 paisatges finalistes, l'audiència ha hagut de decidir al final entre quatre. A més de la Costa Brava, podien votar pel delta de l'Ebre, Tarragona i el llac de Sant Maurici. D'entre les fotografies que han enviat els espectadors, Marta Roig Pagès s'ha imposat amb una panoràmica de Sant Julià de Cerdanyola, a l'Alt Berguedà.

Actualitzat
La cripta Güell va acollir la gala final d'"El paisatge favorit de Catalunya", un especial presentat per Raquel Sans en directe on els teleespectadors van escollir finalment la Costa Brava com el paisatge guanyador. Sant Maurici i el delta de l'Ebre van ocupar el segon i tercer lloc, en una final molt ajustada.

Al voltant de les 22.20 es va iniciar la gala amb les votacions en directe dels teleespectadors, que havien d'escollir entre els vuit paisatges que s'havien fet lloc a la final del programa: el delta de l'Ebre, presentat per Artur Gayà; Montserrat, amb Benedetta Tagliabue; la Costa Brava, amb Josep Cuní; el Priorat, amb Álvaro Palacios; Sant Maurici, amb Oriol Alamany; Lleida, amb Josep Vallverdú; Tarragona, amb Lluís Gavaldà, i els Ports, amb Jorge Wagensberg.

Més de 36.000 missatges de sms enviats pels espectadors durant l'emissió van decidir el resultat final, una victòria molt ajustada i amb només 40 vots de diferència entre el primer i el segon classificat. El paisatge guanyador va ser la Costa Brava, defensat per Josep Cuní, que va obtenir el 20,20% dels vots, seguit per Sant Maurici, amb el 20,6% dels sms, i el delta de l'Ebre, amb el 19,90%. La gala va servir també per premiar la millor foto de paisatge d'entre les més de 3.000 instantànies enviades pels espectadors del programa, un premi que va recaure en Marta Roig.

Amb aquesta gala, "El paisatge favorit de Catalunya" va tancar la seva emissió després de 9 setmanes, liderant la seva franja horària amb una mitjana de 507.000 espectadors i una quota de pantalla del 18%. L'audiència mitjana de la gala va ser de 433.000 espectadors i una quota del 17,1%, percentatge que es va incrementar a les 22.41, el minut més vist, fins als 595.000 espectadors i una quota del 20,3%.

El seguiment de la sèrie a internet també ha estat elevat. A la pàgina web www.tv3.cat/elpaisatge el mes de maig hi ha hagut 260.000 pàgines vistes i 22.000 usuaris únics, xifres que s'han incrementat al juny fins a 561.000 pàgines vistes i 37.000 usuaris únics. Pel que fa als vídeos, al maig hi ha hagut 78.600 visualitzacions i 30.000 reproductors únics i al juny 83.514 visualitzacions i 31.337 reproductors únics.
Anar al contingut