Madrid

La corrupció urbanística protagonitza un tens debat a Madrid

Una insinuació de l'alcaldable socialista per Madrid, Miguel Sebastián, sobre la possible relació de Ruiz-Gallardón amb implicats del "cas Malaia" ha desencadenat un dur enfrontament dialèctic entre els dos candidats. Gallardón l'ha acusat de tenir un estil "poc elegant" i ha assegurat que ell té una altra manera d'entendre la política. El PP ha distribuït un argumentari de campanya que ataca el candidat socialista per voler guanyar vots "amb operacions de desprestigi personal". En canvi els socialistes defensen Sebastián dient que els madrilenys tenen dret a saber si l'ajuntament va donar un tracte de favor urbanístic a Juan Antonio Roca o alguna persona del seu entorn. Sebastián ha dit "a posteriori" que no acusava, només preguntava. El coordinador general d'Esquerra Unida, Gaspar Llamazares, ha insistit en la seva croada contra la corrupció demanant que s'incrementin les penes per aquest tipus de delictes. Llamazares ha lamentat que aquesta no sigui una de les prioritats del govern.

Actualitzat

La campanya de les municipals a Madrid ha quedat marcada per la intervenció del candidat del PSOE, Miguel Sebastián, en un debat televisiu en el qual ha preguntat al candidat del PP i actual alcalde, Alberto Ruiz-Gallardón, si "en algun moment ha mantingut alguna relació amb alguna de les persones implicades en l'"operació Malaia" sobre actuacions urbanístiques a la ciutat de Madrid". En dir això, Sebastián ha mostrat dues fotografies de l'advocada Montserrat Corulla. Gallardón s'ha limitat a respondre que "cal estar molt desesperat políticament" per fer aquesta pregunta. L'"operació Malaia" afecta un cas de corrupció urbanística a Marbella.

El candidat del PP ha assegurat que aquest gest defineix Sebastián "en el seu estil i en l'absència total d'elegància" i que no entrarà en temes personals. I immediatament Gallardón ha contraatacat acusant el candidat socialista de no pagar els impostos, com prova, al seu parer, que apareix com a deutor al "Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid". Sebastián ha explicat que pot "tenir alguna multa recorreguda", com molts ciutadans. Gallardón també ha afirmat que Sebastián va ser acomiadat del BBVA, fet que el candidat socialista ha negat.

En aquesta polèmica també hi ha intervingut el president del Partit Popular, Mariano Rajoy, que en un discurs a Barcelona per donar suport a Alberto Fernández-Díaz

Gaspar Llamazares ha insistit a reclamar al govern una acció més decidida contra la corrupció urbanística. El coordinador general d'Esquerra Unida considera que el Codi Penal és "molt lleu" en les penes per especulació i corrupció. Per això ha proposat un increment de les penes per "suborn, prevaricació, mala utilització dels diners públics i malbaratament".

Anar al contingut