Barcelona

La coordinació policial i el traspàs d'informació, clau per combatre el jihadisme

L'Eurocop, que engloba sindicats policials de tot Europa, celebra unes jornades sobre terrorisme a Barcelona

RedaccióActualitzat

"Antecedents policials i falta d'escolarització" són alguns dels primers signes que han detectat en joves francesos que opten per la radicalització en l'àmbit del terrorisme jihadista, segons ha explicat Pierre Philippe, responsable de terrorisme a l'ambaixada de França a Madrid. És un dels aspectes que s'ha tractat a les jornades organitzades per Eurocop, que agrupa els sindicats policials europeus.

El director del Centre Europeu contra el Terrorisme d'Europol, l'agència policial europea, Manuel Navarrete, ha exposat la importància de la formació policial i del fet que els experts d'Europol participin d'investigacions amb les diferents policies. Els experts coincideixen en la importància de la coordinació policial i del traspàs d'informació per combatre i prevenir el terrorisme.

L'acte l'ha inaugurat el conseller d'Interior, Jordi Jané, que ha aprofitat per reclamar al govern espanyol que els Mossos puguin participar de totes les meses internacionals sobre terrorisme i la informació no els arribi per tercers.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut