La Cooperativa de Cabacés rep el premi al millor oli de l'Estat fet amb olives arbequines

La Cooperativa de Cabacés ha aconseguit el Premi Romànic Essència, que distingeix el millor oli de l'estat espanyol elaborat amb olives arbequines. El futur de la cooperativa passa per potenciar la qualitat del producte, traduït sobretot en l'augment de l'oli embotellat, que ara només és el 20% del total.
La Cooperativa de Cabacés rep el premi al millor oli de l'Estat fet amb olives arbequines
Cabacés

La Cooperativa de Cabacés rep el premi al millor oli de l'Estat fet amb olives arbequines

La Cooperativa de Cabacés ha aconseguit el Premi Romànic Essència, que distingeix el millor oli de l'estat espanyol elaborat amb olives arbequines. El futur de la cooperativa passa per potenciar la qualitat del producte, traduït sobretot en l'augment de l'oli embotellat, que ara només és el 20% del total.
La collita de les olives a Cabacés, al Priorat, comença al novembre i s'allarga fins al mes de febrer. És una zona on predomina la varietat arbequina gairebé en el 95% de les 550 hectàrees d'olivers. Una de les característiques que diferencien l'oli de Cabacés és, segons els pagesos, l'altitud i el terreny d'aquesta zona del Priorat. A diferència de la costa, els olivers plantats, gairebé en plena muntanya, no estan tan afectats per les plagues. La d'enguany és una collita excepcional, es preveu extreure un milió de quilos d'oli. Aquesta campanya coincideix amb les reformes que s'han fet a la cooperativa, que data del 1933, com a aposta per millorar la qualitat del producte. Els resultats de les millores no s'han fet esperar i aquest oli extra verge d'aquesta campanya acaba de guanyar la sisena edició del Premi Romànic Essència, entre 40 mostres més d'arreu d'Espanya. Es tracta de l'únic concurs amb oli d'olives arbequines.