Aldea

La Cooperativa Agrícola de l'Aldea supera el concurs i evita la liquidació

Acorden amb els creditors com tornaran els 6 milions de deute

RedaccióActualitzat

La Cooperativa Agrícola de l'Aldea ha pogut evitar la liquidació després de signar un acord "in extremis" amb els seus creditors. La cooperativa ha pogut sumar prou acords amb aquests per poder continuar amb la seva activitat.

Després que el jutjat ha donat per vàlid l'acord de l'entitat amb els seus creditors i que hagi pogut superar el concurs, la Cooperativa Agrícola de l'Aldea continua amb la seva activitat encara amb el deute de més de 6 milions d'euros que espera tornar amb els beneficis de l'activitat agrícola. Des de la fallida de la secció de crèdit, la cooperativa no ha aconseguit generar beneficis, però preveu tenir-ne en un futur gràcies a un acord amb la cooperativa de segon grau Actel. Amb aquest conveni podran millorar la comercialització de les seves verdures.

Tot i així, alguns dels creditors no han arribat a signar el conveni per por que l'entitat encara sumi més deute i sigui molt més difícil recuperar els diners. Jordi Gas, president de l'Associació d'Afectats de la Secció de Crèdit de la Cooperativa de l'Aldea, ho associa al fet que l'agricultura va molt lligada "als efectes meteorològics i a una molt bona gestió".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut