Declaracions a TV3

La cooperant catalana Vicki Sherpa es recupera d'una pallissa policial en un hospital del Nepal

La cooperant catalana Vicki Sherpa està hospitalitzada amb ferides greus a Katmandú des de fa vuit dies, després de rebre una pallissa de la policia del Nepal, segons ha explicat ella mateixa per telèfon a TV3. També Convergència Democràtica ha alertat de la situació de "greu perill" en què es troba i han demanat a la Generalitat que hi actuï. Fonts del govern han informat després que la cònsol honorària al Nepal està al costat de Sherpa. La seva Fundació gestiona diverses escoles al Nepal, destinades a nens i nenes sense recursos, des de l'any 1989. Segons ha explicat, fa temps que denuncia la corrupció del govern nepalès i dels seus funcionaris, que constantment demanen suborns per deixar que continuï l'activitat de la fundació. I ara la policia l'ha apallissada perquè Sherpa no volia pagar aquests suborns.

Actualitzat
Victòria Subirana, més coneguda com a Vicki Sherpa, ha demanat protecció policial, ja que diu que tem per la seva vida un cop surti de l'hospital. L'ambaixada espanyola a Nova Delhi i la cònsol honorària al Nepal estan al corrent de la situació i estan fent gestions amb el govern del Nepal. Fonts de la Generalitat han informat després que la cònsol està al costat de Sherpa, però han advertit que és "molt difícil" fer alguna cosa per ella, si no és que abandona el país.

El secretari de Relacions Institucionals de Convergència Democràtica de Catalunya, Carles Llorens, ha denunciat que Sherpa està "en greu perill" per la pallissa i "atemorida", perquè està convençuda "que quan surti de l'hospital la mataran".

Llorens ha criticat que a l'administració "hi hagués enrenou per veure qui seria present en l'homenatge a Vicenç Ferrer" i, en canvi, a l'hospital on està ingressada Vicki Sherpa "no hi ha ningú", quan la feina d'aquesta filla de Ripoll "no és menys heroica que la de Ferrer". CDC assegura que ja va comunicar aquesta situació a les administracions de manera discreta, però ara l'ha denunciada públicament per "forçar les autoritats catalanes i espanyoles a involucrar-se en aquest tema."

Anar al contingut