Vilanova i la Geltrú

La convocatòria d'un possible referèndum unilateral d'independència centra el debat del primer dia de campanya d'En Comú Podem, Esquerra i Convergència

RedaccióActualitzat

En Comú Podem

Al costat de la número dos, Lucía Martín, que va viure molts anys a Vilanova, Xavier Domènech ha fet una crida a lluitar contra l'estratègia de la por que el PP fa contra la seva formació. El líder d'En Comú Podem ha insistit que l'autèntic "sorpasso" seria guanyar el PP:

"Aquesta és la campanya, la batalla per la qual els catalans i les catalanes tenen la grandíssima oportunitat, pràcticament com mai, de fer fora el Partit Popular i els fills de José María Aznar del poder."

Per Xavier Domènech, parlar de referèndum unilateral d'independència seria tornar al discurs del 9-N, però es mostra disposat a parlar-ne si es planteja seriosament.

ERC

Missatge d'ERC adreçat a la formació de Pablo Iglesias. Gabriel Rufián ha dit que la seva proposta de referèndum sona molt bé, però que en el millor dels casos no tindran el suport necessari per proposar-lo.

"Nosaltres els entenem perfectament, perquè al final el que plantegen -i ho diem des del respecte, l'afinitat i el carinyo- és una mentida piadosa. I a tots ens encanten les mentides piadoses".

Marta Rovira també ha dit que el referèndum pactat, ara per ara, no és possible i també s'ha referit al referèndum unilateral d'independència:

"Nosaltres som els del referèndum, diem-ho alt i clar. Tant si és pactat -que creiem que no és possible, perquè ha de passar pel PSOE impossible- com si és unilateral -que de moment no hi veiem una majoria ni política ni social."

ERC demana als independentistes que vagin a votar, per magnificar, diuen, el mandat sorgit de les últimes eleccions catalanes.

CDC

Com ja és habitual els últims anys, CDC ha anat a Reus el primer dia de campanya, en un  acte amb l'alcalde Carles Pellicer, amb Artur Mas i amb Francesc Homs. CDC s'ha reivindicat com l'espai entre extrems: d'un extrem, el PP i Ciutadans, de l'altre, la CUP i Podem. Precisament, tant Mas com Homs s'han referit al que ha passat aquesta setmana amb la CUP en un municipi, Reus,on la formació anticapitalista és la segona força. 

"Ara si arribeu a un pacte amb algú, a casa, a la feina, on sigui, i algú no el compleix us dirà: hem votat. I és queden tan amples. No és que hagin votat, no. És que són uns penques, m'enteneu? Són uns penques."

Al matí, Francesc Homs ha qüestionat el referèndum unilateral d'independència:

"No en faríem res de convocar un referèndum unilateral d'independència si la gent del 'no' el boicotegés. Perquè davant de la comunitat internacional seria difícil sostenir-ne la legitimitat."

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut