Ciclisme

La contrarellotge de Bordeus decideix avui si Contador o Schleck es proclamen vencedors del Tour

En contra del que tothom havia advertit, el Tour de França no ha quedat sentenciat als Pirineus i serà a Bordeus, en la crono individual, on es decidirà el guanyador de l'edició d'enguany. Els 52 quilòmetres de contrarellotge que integren la 19a i última etapa de la ronda francesa determinaran si serà Alberto Contador o bé Andy Schleck qui arribarà a París vestit de groc. L'espanyol és millor que el luxemburguès en aquesta mena de proves però té només vuit segons d'avantatge en la general.

Actualitzat
Qualsevol error pot ser fatal. 52 quilòmetres és una distància més que considerable per sentenciar un Tour i més si, com Alberto Contador, s'és un bon especialista en la prova. Però també ho és per pagar molt car qualsevol petit error que es cometi. Schleck va perdre el liderat per un mal canvi de pinyons i qualsevol caiguda, qualsevol defalliment, qualsevol contratemps inesperat pot ser letal. 

El Tour entra avui en el seu darrer capítol: una contrarellotge determinant del desenllaç de la cursa. I és que les tres primers posicions de la carrera estan en joc. Els vuit segons d'avantatge que posseeix el ciclista de Pinto poden no ser suficients i només cal repassar les hemeroteques per constatar-ho. Cal dir, però, el que madrileny és superior al luxemburguès en les contrarellotges. Només en el pròleg d'enguany, Contador va treure 42 segons a Schleck en nou quilòmetres. Malgrat tot, caldrà veure com es desenvolupa l'etapa. Qui en surti guanyador avui arribarà diumenge a París enmig de la glòria. 

Samuel Sánchez, en canvi, ho té una mica més complicat ja que ha de defensar la tercera plaça del podi davant d'un especialista en contrarellotges com és Denis Menxov. Però com ha dit el mateix Alberto Contador, en proves com les d'aquest dissabte hi tenen molt a dir factors com la motivació i el cansament acumulat. Joaquím Rodríguez és un altre dels ciclistes que, tot i no ser un especialista davant del rellotge, necessita una bona actuació per defensar la setena posició a la general.   
Anar al contingut