Cubelles

La contaminació del riu Foix per aigües fecals provinents de Cubelles és nou vegades superior al que permet la llei

Alarma a Cubelles per l'augment de contaminació que s'ha detectat a la desembocadura del riu Foix. Grups ecologistes, entitats ciutadanes i partits polítics han presentat anàlisis a la fiscalia de Medi Ambient que demostren que els índexs de contaminació multipliquen per nou el màxim permès. Creuen que l'explicació es troba en la xarxa de clavegueram que no té capacitat per absorbir tot el que genera una població que no para de créixer. L'Ajuntament no s'hi ha volgut pronunciar.

Actualitzat
Des de mitjans d'octubre, a la desembocadura del riu Foix a Cubelles han aparegut uns bassals d'aigües negres que mitja dotzena de grups ecologistes, entitats i partits polítics han decidit denunciar a la fiscalia de Medi Ambient. Es tracta d'un espai protegit, molt visitat, on conviuen ànecs collverds, polles d'aigua i un gran nombre d'oques abandonades pels seus propietaris.

La denúncia es fonamenta en una acta aixecada per agents rurals arran de la troballa d'un centenar de peixos morts i d'unes anàlisis de l'aigua del riu encarregades pel grup Fauna Cubelles a uns laboratoris. Segons aquestes anàlisis, al riu Foix hi ha hagut un abocament d'aigües fecals nou vegades superior al permès per la llei. El grup ecologista afirma que la causa és la poca capacitat del clavegueram de Cubelles.

Els denunciants demanen responsabilitats pels abocaments des del clavegueram al riu, i demanen mesures per evitar que es repeteixin. L'Agència Catalana de l'Aigua, on també s'han denunciat els fets, està pendent de fer una inspecció per determinar-ne l'origen. L'Ajuntament de Cubelles no s'ha volgut manifestar fins que la Generalitat no faci públic el seu informe.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut