L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, en un dels punts directes de votació de la consulta de la Diagonal (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu de Jordi Hereu en un dels punts directes de votació de la consulta de la Diagonal (Foto: ACN)
Barcelona

La consulta per la reforma de la Diagonal va costar 3,17 milions d'euros

La consulta per la reforma de la Diagonal de Barcelona va costar 3,17 milions d'euros, segons ha anunciat l'Ajuntament de Barcelona. El consistori també ha indicat que reclamarà compensacions econòmiques a l'empresa Indra pels errors tècnics del sistema de votació.

Actualitzat
La consulta de la Diagonal ha costat més de 3 milions d'euros, segons ha anunciat el quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon Garcia-Bragado. Dilluns passat, l'alcalde, Jordi Hereu, va dir que el cost pujava a 2,7 milions, però sense comptar-hi l'IVA.

Del total gastat en la consulta, 1,3 milions van ser per a la comunicació i difusió, 606.000 per a la fase prèvia, 239.000 per al mobiliari, 424.948 per al personal als punts de votació, entre funcionaris i personal extern, 130.000 per a la seguretat i infraestructures, i 452.983 euros per al polèmic sistema de votació.

Recuperar els diners

Els serveis jurídics del consistori estudien presentar una reclamació econòmica a l'empresa Indra per les anomalies tècniques de la consulta. Garcia-Bragado, però, ha assegurat que aquests problemes no van posar en perill la integritat dels vots ni van condicionar el resultat de la consulta.

Anar al contingut