Un jutjat del Vendrell investiga Teyco per presumptes pagaments a CDC per obtenir obres públiques
Un jutjat del Vendrell investiga Teyco per presumptes pagaments a CDC per obtenir obres públiques
Barcelona

La constructora Teyco insisteix que mai ha pagat comissions a Convergència per obtenir obres públiques

La constructora reconeix una donació de 100.000 euros a CatDem, fundació de CDC, l'any 2009

RedaccióActualitzat

La constructora Teyco ha tornat a insistir en un comunicat que mai ha pagat comissions a Convergència Democràtica (CDC) per obtenir obres públiques. Amb tot, reconeix una donació de 100.000 euros a la fundació Catdem, de CDC, l'any 2009.

La companyia remarca que qualsevol aportació econòmica realitzada a Catdem "és una donació legal i transparent que no té relació amb la recerca d'un tracte de favor".

Teyco, que és investigada per un jutjat del Vendrell per presumptes pagaments a CDC per obtenir obres públiques, justifica el pagament "motivada per una ben entesa voluntat de contribuir a l'avanç de la societat catalana sense tenir cap fi econòmic o de negoci". Aquell mateix any, el 2009, l'empresa diu que va facturar més en ajuntaments governats pel PSC i ERC que no pas en municipis de Convergència i Unió.

Al mateix text, la constructora fa constar que hi ha hagut anys que no va realitzar cap donació a la fundació nacionalista i informa que entre el 2007 i el 2014 va facturar a ajuntaments catalans 148 milions d'euros, dels quals només 53 milions corresponen a ciutats amb governs convergents.

En aquest període, la facturació de l'empresa derivada de contractacions de la Generalitat va ser de 97 milions, sobre una xifra total de negoci de 569 milions d'euros.


 

Anar al contingut