Barcelona

La construcció celebra la seva fira amb la vista posada a la rehabilitació, l'únic segment que creix

Reformar i rehabilitar és l'última esperança per superar la crisi. Els supervivents a tres anys de davallada de la construcció es tornen a reunir a Barcelona en la seva cita biennal a la Fira. Construmat obre portes del 16 a 21 de maig amb la mirada posada a la rehabilitació, l'únic segment que creix malgrat la patacada del sector. Ho fa a un ritme de l'11% anual i és la taula de salvació on s'aferren les empreses, que ara aposten també per la innovació i la sostenibilitat. L'edició del Construmat d'enguany reuneix 1.318 empreses de 28 països. El Brasil n'és l'estat convidat.

Actualitzat
Construmat torna després de l'edició de la crisi. Aquest és el nom que es va donar a l'última trobada dels professionals de la construcció a Barcelona, el 2009, després de l'esclat de la bombolla immobiliària.

Enguany, en queden els supervivents. Són 1.318, 33 menys que fa dos anys, i es reparteixen en 40.000 metres quadrats, també 10.000 menys que el 2009. L'estrella d'aquesta edició és la rehabilitació d'edificis, l'únic segment que creix del sector.

Aquesta és la 17a edició de Construmat. De dilluns a divendres, la fira serà per a professionals, però dissabte estarà oberta al públic amb una entrada de 10 euros i amb descomptes especials en materials i serveis de construcció per als qui estiguin pensant a fer reformes.

Per al segment professional també hi haurà descomptes. Divendres serà el dia del distribuïdor, que pretén publicitar els materials espanyols entre les empreses europees. La idea és vendre que tenen la mateixa qualitat però són més barats que els dels països de l'entorn, fins i tot després d'afegir-hi els costos logístics.

La innovació i la sostenibilitat tindran un paper rellevant a la fira. Hi haurà una competició de maquetes d'edificis solars de quinze països europeus, la Solar Decathlon Europe, així com el Fòrum per al Pensament Sostenible.

El Brasil en serà el país protagonista enguany, amb el primer Fòrum Hispanobrasiler de la construcció, que posarà en contacte empreses de tots dos costats de l'Atlàntic.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut