La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, aquest dimecres, a "Els matins" de TV3
La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, aquest dimecres, a "Els matins" de TV3
Barcelona

La consellera d'Ensenyament reitera que cal derogar la LOMCE i no només paralitzar-la

El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, qualifica d'escenificació la votació que aquest dimarts, al Congrés, va deixar sol el PP en defensa de la llei Wert

RedaccióActualitzat

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha insistit, en declaracions a "Els matins" de TV3, que cal derogar la LOMCE, i que no n'hi ha prou només paralitzant-la, com proposa el PSOE. La setmana que ve ho traslladarà al ministre d'Educació en la conferència sectorial que es farà a Madrid:

"El que demanarem és que hi hagi una modificació per la via d'urgència, primer del calendari de la LOMCE, perquè deixi de ser una llei que t'obligui a anar implementant coses, i després que debatin els aspectes importants. L'únic que els hi direm és que tinguin en compte la Llei d'Educació de Catalunya."

Mentrestant, el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, qualifica d'escenificació la votació que, aquest dimarts al Congrés, va deixar sol el PP defensant la LOMCE. En una entrevista a la COPE, Méndez de Vigo ha admès que la suspensió del calendari d'implantació d'aquesta llei ja tenia pensat fer-la l'executiu en alguns aspectes. Ha dit que cal una llei d'educació que generi el consens de totes les forces polítiques. El ministre, a més a més, vol comptar amb les comunitats autònomes i la comunitat educativa. 

"És una feina molt difícil però crec que hi ha en aquests moments una escletxa, una oportunitat, i crec que cal intentar aprofitar-la. Haig de dir que veig bona voluntat. Als alumnes els demano tranquil·litat. Les coses aniran pel bon camí."

 

Anar al contingut