La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón (ACN)
La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón (ACN)

La consellera d'Empresa confia que tornin les empreses que van marxar per l'1-O

La consellera ha insistit que no els donaran incentius fiscals perquè tornin

RedaccióActualitzat

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha iniciat converses amb totes les grans empreses que van traslladar la seu social fora de Catalunya després de l'1 d'octubre i confia que alguna tornarà.

En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, Chacón ha explicat que vol saber quines han estat les raons per haver marxat i que en les trobades vol posar en valor els actius econòmics de Catalunya.

La consellera ha assegurat que parlarà amb totes les catalanes de l'Ibex que van moure el domicili social per la situació política, per ara, només ha parlat amb algunes empreses. Amb tot, la consellera ha insistit que no els donaran incentius fiscals perquè tornin:

"No hem d'oferir res més que diàleg i informació. No hi ha cap fórmula secreta per convèncer-les. Si no volen tornar, què hi farem?"

 

Chacón ha instat les empreses a compartir de forma clara quins motius tenen per no tornar i ha dit que rebatrà arguments com la "inestabilitat" o la "inseguretat jurídica" si és que les companyies creuen que són "condicionants que no han desaparegut".

Chacón ha dit que és important que les grans empreses acabin tornant, però ho és més potenciar l'ecosistema empresarial i industrial català.

Segons la consellera d'Empresa, les energies del departament s'han d'enfocar a "cuidar el teixit productiu" i les petites i mitjanes empreses ja que "el volum de negoci no sempre és proporcional en llocs de treball". Així com posicionar Catalunya en l'àmbit internacional.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut