La consellera de Justícia, Ester Capella, al programa "FAQS", de TV3
Barcelona

La consellera de Justícia sobre els presos: "Només demano que apliquin el Codi Penal"

Ester Capella demana un gest del nou fiscal general i que se'ls acosti a presons catalanes

Actualitzat

Després de la presa de possessió, el govern ha començat a treballar amb el compromís de recuperar les lleis aprovades pel Parlament i suspeses pels Constitucional a instàncies de l'executiu de Mariano Rajoy. 

La consellera de Justícia, Ester Capella, que va intervir al programa "Preguntes freqüents", de TV3, aquest dissabte, el mateix dia que va prendre possessió del càrrec, ha demanat al fiscal general de l'Estat i a la justícia espanyola que apliquin el Codi Penal seguint principis ajustats a dret. Per Capella, el relat de la querella contra Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i contra els polítics catalans "és un relat novel·lat"

"Jo només demanaria que apliquin el Codi Penal tal com està previst. Que qualifiquin els fets, que no s'inventin el fets."

"El relat fàctic de la querella, òbviament, és un relat novel·lat, propi d'allò que s'anomenava les querelles catalanes. Només que apliquin el dret. Només que facin això, ens en sortirem segur."

La consellera ha dit que espera gestos del govern de Pedro Sánchez que obrin una etapa de diàleg. Un primer gest en aquesta línia, segons Ester Capella, seria l'acostament dels presos sobiranistes a presons catalanes:

"Es vulnera la llei quan se'ls té allunyats del lloc on resideixen. Una raó de pes que està contemplada a la llei seria que els apropessin a les presons catalanes. Què faria aquesta consellera? Doncs, com a tots els presos, se'ls tracta correctament, amb drets i lliberats. Perquè estan privats de llibertat, però no estan privats de la resta de drets."

La nova consellera de Justícia ha demanat diàleg sense condicions amb l'executiu espanyol de Pedro Sánchez per abordar els problemes entre Catalunya i Espanya. Un diàleg que ha d'estar basat en les demandes majoritàries que els catalans han expressat a les urnes:

"Diàleg, diàleg, diàleg, per sobre de tot diàleg, de govern a govern. Tenim molt clar que el diàleg es fonamenta i es basa en allò que la ciutadania de Catalunya, de forma majoritària, ha anat expressant cada vegada que ha estat interpel·lada en unes urnes. Per tant, diàleg. I comencem amb un diàleg franc, sense condicions ni cartes amagades."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut