Un grup de persones a la porta de les oficines d'estrangeria.
Un grup de persones a la porta de les oficines d'estrangeria.
Barcelona

La congestió a les oficines d'Estrangeria fa que alguns estrangers perdin el vol als seus països

El llarg procés de renovació dels permisos de residència i treball i la reinstauració del sistema de cita prèvia per fer tràmits a les oficines d'estrangeria està provocant perjudicis i queixes entre alguns estrangers. Els afectats són un grup de persones amb una situació molt concreta: estan esperant que se'ls renovi el permís de residència o treball, han de viatjar d'urgència als seus països i, quan van a les oficines per demanar el permís de retorn per tornar a Espanya, es troben que no els atenen perquè no tenen cita prèvia. En alguns casos, això provoca que perdin el vol i els diners que hi han invertit.

Actualitzat
El procés de renovació dels permisos de residència i de treball s'està dilatant. Alguns estrangers fa sis mesos que esperen per renovar els seus papers, un temps tan llarg que de vegades es troben que han de viatjar d'urgència als seus països per motius familiars o personals i això els obliga a demanar el permís de retorn per poder tornar a Espanya.

Quan hi van, amb el temps just per la urgència, es troben que s'ha tornat a instaurar el sistema de cita prèvia, una eina que Estrangeria ha considerat adient tornar a utilitzar atesa l'allau de sol·licituds que ha d'atendre. El sistema funciona des d'aquests dimarts, però alguns estrangers encara no estaven al cas.

En alguns casos, els estrangers en procés de renovació del permís i que han de viatjar d'urgència i necessiten el permís de retorn viuen amb frustració el fet que no els donin la cita amb prou celeritat, i els seus vols s'enlairen abans del dia que els han donat cita.

Això fa que no puguin viatjar als seus països perquè si no després no poden tornar a Espanya. Alguns s'han queixat per aquesta situació i  per les pèrdues econòmiques que els ocasiona, però també per altres raons més personals, com ara no poder donar l'últim adéu a un familiar.

La subdelegació del govern argumenta que el que estan fent és aplicar la normativa.
Anar al contingut