Dues dones amb un nen compren en un supermarcat.
Millora la confiança dels consumidors perquè es veu amb més optimisme l'evolució de l'economia.
Madrid

La confiança dels consumidors puja 11 punts al juny per la millora de les expectatives i la percepció dels ciutadans

Segons el Centre d'Investigacions Sociològiques, l'Indicador de Confiança del Consumidor s'ha situat en els 61,8 punts, quan al maig estava als 50,8. D'aquesta manera, reprèn la tendència de creixement que va començar al març i es va trencar al maig.

RedaccióActualitzat
La confiança dels consumidors ha pujat 11 punts al juny respecte al mes anterior sobretot perquè ha millorat tant les expectatives que tenen sobre l'economia com la seva percepció pel que fa a la situació actual. Segons el Centre d'Investigacions Sociològiques, l'Indicador de Confiança del Consumidor s'ha situat en els 61,8 punts, quan al maig estava als 50,8. D'aquesta manera, reprèn la tendència de creixement que va començar al març i es va trencar al maig.

La confiança dels consumidors també ha millorat respecte al juny de 2012 i ha augmentat 11,2 punts la taxa interanual. Amb tot, continua sent una valoració negativa perquè aquest índex va dels 0 als 200 punts i la percepció positiva comença a partir dels 100.

L'índex d'expectatives va arribar als 77,6 punts al juny, gairebé 12 punts més respecte al maig, sobretot per les millors expectatives respecte a l'evolució del treball i la percepció que tenen els ciutadans sobre el futur de les seves llars. De la mateixa manera, l'índex de valoració de la situació actual es va situar al juny en els 45,9 punts, 10,1 punts més, en especial per l'augment de la valoració de la situació econòmica actual i de l'optimisme de més possibilitats del mercat de treball.

Al juny, el 25,6% dels enquestats va declarar que els costava arribar a final de mes, que han hagut d'endeutar-se o tirar dels seus estalvis. Tot i això, s'ha reduït el nombre de ciutadans que pensen que no arriben a finals de mes, que ha passat d'un 46,1% a un 43,8%. La meitat dels enquestats continua pensant que la seva situació econòmica és pitjor que fa sis mesos i un 32,3% ho atribueix a l'augment continuat dels preus, un 29% a la disminució dels ingressos familiars i el 26,2% perquè està o es quedarà a l'atur. En definitiva, el 68,2% creu que la situació econòmica actual ha empitjorat respecte a fa sis mesos, tot i que aquest percentatge està lluny del 80% del maig.
Anar al contingut