Madrid

La confiança dels consumidors cau a un dels nivells més baixos, per sota dels 49 punts

Cau la confiança dels ciutadans en l'economia. L'índex de l'Institut de Crèdit Oficial s'ha situat al novembre per sota dels 49 punts, un dels nivells més baixos de la sèrie històrica. En concret, ha caigut 1,4 punts respecte del mes d'octubre, fins a 48,7. A més, creix, sobretot, la preocupació per l'atur.

Actualitzat
Després del lleu repunt de sis dècimes experimentat a l'octubre i que va portar l'índex de confiança dels consumidors fins a 50,1 punts, segons l'Institut de Crèdit Oficial (ICC-ICO), nova caiguda. L'indicador de l'ICO va baixar al novembre a causa sobretot del refredament de les perspectives de futur i a la situació actual de l'economia i especialment de l'ocupació.

Així, l'indicador parcial d'expectatives va registrar un descens d'1,7 punts, fins a 69,2 punts, mentre que l'indicador de situació actual va cedir 1,2 punts, fins a 28,2 punts. Segons l'Institut, aquest comportament de l'índex s'explica per la pitjor opinió dels consumidors sobre l'ocupació i l'evolució de l'economia del país, per les successives rebaixes en les previsions de creixement econòmic i l'especial sensibilitat del mercat laboral espanyol davant de la crisi.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut