Barcelona

La confessió de Fèlix Millet indigna els cantaires i cors del Palau de la Música

Els cantaires i directors dels cors de l'Orfeó Català estan indignats amb les al·lusions fetes per l'expresident de la Fundació, Fèlix Millet, en la seva confessió. En la carta que ha remès al jutge, Millet ha explicat que havia desviat més de tres milions d'euros, però també que una part de les apropiacions de diners eren per pagar les dietes dels cantaires. Aquests consideren malintencionades les referències al cor. En una declaració conjunta consensuada, han assegurat que se senten víctimes d'una gestió que els ha obligat a treballar, durant molt de temps, en unes condicions de precarietat.

Actualitzat
La indignació ciutadana pel "cas Fèlix Millet" s'amplia. La confessió de l'expresident de la Fundació de l'Orfeó Català ha posat en peu de guerra el cor i els cantaires del Palau de la Música. La carta que ha enviat al jutge esquitxa altres persones. En concret, assegura que alguns artistes que han actuat al Palau han rebut diners en negre. Això ha molestat els cors del Palau. Els 80 membres del cor de l'Orfeó Català fins i tot han celebrat una assemblea improvisada i una declaració pública mostrant la seva indignació per les al·lusions de Millet.

Els cors asseguren que se senten víctimes d'una gestió que ha menystingut els cantaires sistemàticament i que els ha fet treballar en unes condicions de precarietat injustificades. Els membres han anunciat per aquesta tarda a les set una concentració i una cantada del Cor Jove de l'Orfeó davant del Palau per denunciar la situació.

La confessió esquitxa les interioritats del Palau

La carta d'autoinculpació de Millet està provocant molt rebombori. Primer, perquè el cas està agafant uns girs insospitats i, segon, perquè la confessió de l'expresident està esbombant les interioritats més fosques del Palau de la Música. En la carta, Millet assegura que algun vicepresident cobrava 12.000 euros al mes per la captació de recursos, i el vicepresident tercer, Manuel Carreras, ha reconegut que entre el mes de febrer i juny ha rebut cada mes uns 10.000 euros per haver captat patrocinadors per al Palau.

El jutge que porta el cas haurà de posar noms i cognoms als responsables i determinar si altres membres del Palau han cobrat diners de manera irregular. De moment, l'exadministrador del Palau també ha enviat una carta al magistrat, com va fer Millet, reconeixent haver desviat diners en benefici propi.

La nova direcció ha rebut les confessions del desfalc realitzat per Millet i l'exadministrador del Palau, Jordi Montull, amb sorpresa. Asseguren que confiaven cegament en ell i que no havien sospitat res. Tot i això, l'actual comissió delegada agraeix la carta d'autoinculpació de Millet.

El cas segueix el seu curs

El jutge del cas ja ha explicat que la carta enviada per Millet no altera en res el procés iniciat. L'expresident ja ha ingressat al jutjat tres milions i mig d'euros, una maniobra aconsellada pels seus advocats, que haurien recomanat la confessió per evitar la presó.

Fèlix Millet va dimitir després de l'escorcoll policial al Palau, el 23 de juliol, i fins i tot aquell dia tenia prevista una operació de compravenda d'uns terrenys, un negoci que va aturar en saber que la policia entrava al Palau.
Anar al contingut